Social Icons

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Έφυγε από τη ζωή ο Ottavio Missoni.



 Απο την Contessa, 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Ιταλικού τύπου πέθανε ο σχεδιαστής Ottavio Missoni, ένας από τους μεγαλύτερους πατέρες της Ιταλικής μόδας.


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στο σπίτι του στο Varese Sumirage σε ηλικία 92 ετών,  όπως ανακοινώθηκε επίσημα  από την οικογένεια. Πριν από λίγες ημέρες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο γιατί ένιωθε κόπωση αλλά είχε επιστρέψει  στο σπίτι του την Πρωτομαγιά.  

Η ιστορία του Ottavio Missoni είναι μοναδική και συνεχίζει να συναρπάζει τον κόσμο ως ο πλέον αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας . 

Γεννήθηκε το 1921 στη Ραγκούσα (Ντουμπρόβνικ) και μεγάλωσε στη Ζαντάρ. Υπήρξε πρωταθλητής του στίβου, στα 400-μετρα κερδίζοντας πολλά μετάλλια  συμμετείχε και σε Ευρωπαϊκούς αλλά και Ολυμπιακούς αγώνες. Πριν γνωρίσει τη σύζυγό του Rosita Jelmini  είχε αρχίσει μια μικρή παραγωγή αθλητικών ενδυμάτων, μια δραστηριότητα που θα τον σηκώσει  στα ύψη και θα τον εντάξει στις πασαρέλες της μόδας .


Το 1969, ο Missoni και η σύζυγός του, έχτισαν το εργοστάσιο και το σπίτι τους Sumirago στο Βαρέζε, όπου ακόμη και σήμερα ζει και εργάζεται η οικογένεια του .

Εδώ και αρκετό καιρό τα ινία της επιχείρησης έχουν αναλάβει οι γιος του Luca και η Άντζελα, ενώ ο γιος τους Victor εξαφανίστηκε από τις 3 Ιανουάριου του 2013 και αγνοείται ενώ  ταξίδευε σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο με την κοπέλα του και ένα ζευγάρι των φίλων στην Καραϊβική ανοικτά της Βενεζουέλας στα νησιά Los Roques.


Τον Απρίλιο του 1967, είχε κληθεί να παρουσιάσει την νέα συλλογή στο Palazzo Pitti στη Φλωρεντία. Με την ευκαιρία αυτή δημιούργησε ένα μικρό σκάνδαλο, όπως τα μοντέλα παρέλασαν χωρίς σουτιέν, η δημοσιότητα που δόθηκε από την εκδήλωση αυξηθεί η δημοτικότητα της μάρκας, δίνοντας σας τη δυνατότητα να Missoni  να ανοίξει ένα νέο γραφείο στο Sumirago στο 1969.


Τον Σεπτέμβριο του 1973, το Missoni θα λάβει το βραβείο Neiman Marcus , ένα διάσημο βραβείο μόδας. Από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, η παραγωγή επεκτείνεται πέρα
​​από τα αξεσουάρ μόδας   και στα λευκά είδη και έπιπλα, ενώ τα νέα καταστήματα άνοιξαν στην Ιταλία, το Παρίσι, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Μέση Ανατολή και τη Νέα Υόρκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: