Social Icons

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ντέιβιντ Μπέκαμ στον Sky Νews:''Γιατί αφήνω την μπάλα τώρα που είμαι στα high μου'' (video)




Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο παίκτης σύμβολο του αγγλικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στη σπουδαία καριέρα του ο 38χρονος μέσος κατέκτησε το Champions League, έξι πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Αγγλίας με τη Manchester United, καθώς και τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Αναδείχθηκε  πρωταθλητής τόσο με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και με την Παρίς Σεν Ζερμέν, αγωνίστηκε επίσης στη Μίλαν, ενώ συμπλήρωσε 115 διεθνείς συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Το τελευταίο ματς του Μπέκαμ θα είναι με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας κόντρα στη Λοριάν στις 26 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον 38χρονο μέσο η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) αναφέρει: «Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, αποχώρησε από το ποδόσφαιρο. Ο 38χρονος μέσος είχε 115 διεθνείς συμμετοχές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη εκτός τερματοφυλάκων, ενώ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού των "Τριών Λιονταριών" σε 58 αγώνες. Ο Μπέκαμ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, έξι τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ και δύο Κύπελλα Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προτού υπογράψει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Τον Ιανουάριο υπέγραψε συμβόλαιο πέντε μηνών με την Παρί Σεν Ζερμέν και δώρισε τις αποδοχές του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς».



Η ανακοίνωση της FA φιλοξενεί και δηλώσεις του «Μπεκς», ο οποίος τονίζει: «Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές, από τους οποίους είχα την ικανοποίηση να μάθω πολλά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, οι οποίοι με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω».


Δείτε το Video:




Δεν υπάρχουν σχόλια: