Social Icons

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Το τραγικό τέλος του νεαρού Ανδρέα Αγά Χαν Εμπειρίκου...




Απο την Contessa,
Ένα διάσημο επώνυμο άραγε είναι βαριά κληρονομιά;

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος , γιος του Βασίλη Εμπειρίκου και της Γιασμίν Χαν βρέθηκε νεκρός σε σπίτι του στο Μανχάταν και ήταν μόλις 25 ετών.  

Ο Ανδρέας Αγά Χαν Εμπειρίκος υπήρξε εγγονός της σταρ και ‘’πριγκίπισσας’’ του Χόλιγουντ Ρίτας Χέιγουορθ, και μέλος της οικογένειας του μεγάλου Έλληνα ποιητή, Ανδρέα Εμπειρίκου.
Το άψυχο σώμα του νεαρού Ανδρέα ανακαλύφθηκε την Κυριακή στο ιδιόκτητο διαμέρισμά του στην περιοχή Τσέλσεα του Μανχάταν από τον φίλο του Ααρόν Εντουαρντς, που τον βρήκε νεκρό με μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι και οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θάνατο από ασφυξία. Μετά την αποκάλυψη του θανάτου του, έσπευσε η 61χρονη μητέρα του Γιασμίν για να αντιμετωπίσει ακόμη μία τραγωδία της δικής της ζωής.

Σύμφωνα με δήλωση του φίλου του στην εφημερίδα «New York Post» τον επισκέφθηκε γιατί είχε ανησυχήσει, καθώς ο νεαρός Εμπειρίκος είχε καιρό να εμφανιστεί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το γεγονός της αυτοκτονίας. Ο δημοσιογράφος  Μάικλ Μούστο  από την εφημερίδα «Village Voice» έγραψε ότι  ο νεαρός είχε ήδη κάνει μία απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν, ενώ μπαινόβγαινε σε κλινικές αποτοξίνωσης επί σειρά ετών προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ναρκωτικών. Δημοσιεύματα επίσης υποστήριζαν πως ο νεαρός διέθετε κι άλλες κρυφές πλευρές καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η «Daily News Gatecrasher» ο Ανδρέας Εμπειρίκος το 2007 χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο προκειμένου να ανεβάζει πορνογραφικά βίντεο στο δίκτυο Xtube.

Τις τελευταίες ημέρες, πληροφορίες λένε ότι εμφανιζόταν με καλή διάθεση και μάλιστα είχε προγραμματίσει ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Ενώ στο διαμέρισμα που βρήκε τραγικό τέλος ο νεαρός δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα προς τους οικείους του.


Ο Άνδρέας Εμπειρίκος ήταν μέλος του διεθνούς τζετ σέτ.
Σπούδασε ψυχολογία το πανεπιστήμιο Φόρνταμ, ηταν λαμπερός , ευπαρουσίαστος , και εργαζόταν ως στέλεχος πωλήσεων στη Virgin Atlantic.
Είχε ταχθεί μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων υπέρ των αστέγων, των φορέων του AIDS, καθώς ήταν μέλος οργάνωσης που είχε συστήσει η μητέρα του Γιασμίν για τους ασθενείς που υπέφεραν από  νευροεκφυλιστική ασθένεια,(Αλτσχάιμερ)  από την οποία υπέφερε στα τελευταία χρόνια της ζωής της η γιαγιά του Ρίτα Χέιγουορθ.

Ηταν 1949 και η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Ρίτα Χέιγουορθ, η οποία είχε χωρίσει πρόσφατα από τον σκηνοθέτη Ορσον Γουέλς, ετοιμαζόταν να ξαναπαντρευτεί στις Κάννες τον γόη Αλί Αγά Χαν που ήταν πρίγκιπας των Ισμαηλιτών της σέκτας του σιιτικού Ισλάμ, σύμφωνα με την οποία οι Αγά Χαν είναι απευθείας απόγονοι του Αλί, εξαδέλφου του προφήτη Μωάμεθ. Για εκείνον ήταν ο δεύτερος γάμος, ενώ για τη χολιγουντιανή σταρ ο τρίτος. Σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, η σταρ ήταν ήδη έγκυος στη Γιασμίν. Το ζευγάρι χώρισε έπειτα από δύο χρόνια. Την ανατροφή της μικρής Γιασμίν ανέλαβε τελικά η σταρ, που επιθυμούσε το παιδί της να μεγαλώσει στην Αμερική και όχι με βάση τις ισλαμικές αρχές. Ο Αλί Αγά Χαν σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό όταν η Γιασμίν ήταν δέκα ετών ενώ η ίδια συμπαραστάθηκε στη ασθένεια της μητέρας της μέχρι το τέλος την μεγάλης ντίβας του Χόλιγουντ.  

Η Γιασμίν Αγά Χαν παντρεύτηκε τον οικονομολόγο και εφοπλιστή Βασίλη Εμπειρίκο το 1985, με τον οποίο απέκτησε τον Ανδρέα. Είχε αφοσιωθεί στη φροντίδα της μητέρας της ως τον θάνατό της το 1987. Την ίδια χρονιά χώρισε από τον σύζυγό της και ξαναπαντρεύτηκε, ενώ τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ο γιος της μεγάλωσε με τον τρίτο σύντροφό της, Κουρτ.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: