Social Icons

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι κουραμπιέδες της Πανωραίας….!!!



Από την Contessa…

Είναι από τους κουραμπιέδες που λάτρεψα από τη πρώτη στιγμή που δοκίμασα πριν από πολλά χρόνια. Η συνταγή είναι πολύ παλιά και μου δόθηκε με αγάπη και εγώ σας την προσφέρω με την ίδια αγάπη γιατί είναι μοναδική και η επιτυχία της δεδομένη αν ακολουθήσετε τα βήματα.

Το σίγουρο είναι ότι το σπίτι θα μυρίσει και θα ξετρελαθούν όλοι με την νοστιμιά τους!


Υλικά:

Μια οκά βούτυρο Γάλακτος (Είναι περίπου 1.250 γραμμάρια)
3 κρόκοι αυγών
1 ποτήρι του κρασιού καλό Κονιάκ
700 γραμμάρια αμύγδαλο ανάλατο
2 πακέτα αλεύρι ( Νο1 & Νο2) Το έχουμε κοσκινίσει μαζί και κρατάμε λίγο Νο 2 στην άκρη για να ελέγξουμε τη ζύμη μας.
Δύο πιατελάκια του καφέ άχνη ζάχαρη
4-5 βανίλιες
3 πακέτα άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση:

ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν δύο τρεις βράσεις και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν λίγο τα ξεφλουδίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.

Αλείφουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα με λίγο βούτυρο γάλακτος, περίπου ένα κοφτό κουτάλι της σούπας κα τα βάζουμε στο φούρνο να καβουρδιστούν.

Όταν πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφού κρυώσουν λίγο, ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μούλτι που τα χοντροκόβουμε.
Όλο το υλικό με τα αμύγδαλα το κρατάμε σε μια καθαρή λεκάνι.

ΖΥΜΗ 

Στη λεκάνη του μίξερ με τον σύρμα που χτυπάμε τις κρέμες, ρίχνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά με την άχνη ζάχαρη και αρχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή στάθμη. Χτυπάμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη ένταση και ρίχνουμε ένα-ένα το κρόκο το κονιάκ και τις βανίλιες.


Αφού ανακατέψουμε σε μέτρια ταχύτητα αλλάζουμε σύρμα και βάζουμε το ‘’Κ’’ για τις ζύμες μας.
Ρίχνουμε τότε λίγο από το καβουρδισμένο αμύγδαλο λίγο από το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Μόλις δούμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε με τα χέρια μας τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρο ή τους κόβουμε με κουπ πατ ή με την ανάποδη ενός ποτηριού ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε να τους κάνουμε.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολιτικό χαρτί και τους ψήνουμε στου 180- 200 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου μέχρι να κοκκινίσουν.

Όταν του βγάλουμε και πριν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

Καλή επιτυχία και Χρόνια Πολλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: