Social Icons

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Έφυγε απο τη ζωή ο Σόκρατες...



Απο την Contessa,

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάουλο.

Σύμφωνα με το  ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου,  αναφέρει ότι ο «Σόκρατες έχασε την ζωή του στις 4.30 τα ξημερώματα (ώρα Βραζιλίας) από σηψαιμικό σοκ». Ο άσος των γηπέδων εισήχθη  στο νοσοκομείο λόγω εντερικής μόλυνσης που προήλθε από τροφική δηλητηρίαση.

Ο Σόκρατες ποτέ δεν αρνήθηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού, εξαιτίας του οποίου παρουσίασε κύρωση του ύπατος.



Επαιξε 60 φορές με την Εθνική Βραζιλίας, σκόραρε 22 γκολ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και πιο πληθωρικούς χαφ όλων των εποχών.

Η καριέρα του ξεκίνησε στην Μποταφόγκο (1974-78) και συνέχισε στην Κορίνθιανς, ενώ υπήρξε είδωλο για τους οπαδούς της ομάδας καθώς από το 1978 ως το 1984, πραγματοποίησε 297 εμφανίσεις και πέτυχε 172 γκολ.


Ο Σόκρατες, πατέρας έξι παιδιών, είχε σπουδάσει και εξασκούσε την ιατρική. Είχε μεγάλος πάθος με το ποτό και το τσιγάρο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε σε εφημερίδες της Βραζιλίας ενώ τους τελευταίους μήνες είχε αρχίσει την συγγραφή ενός βιβλίου φαντασίας με επίκεντρο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που θα γίνει στη Βραζιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: