Social Icons

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δεν ξέχασαν τον Αλέξη…

 

 

 

Από την Contessa,

Με μεγάλες διαδηλώσεις πολιτών σε διάφορες πόλεις της χώρας τιμούν σήμερα τη μνήμη του  15χρονου Α. Γρηγογόπουλου που άφησε τη τελευταία του πνοή σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια στα Εξάρχεια.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στους δρόμους της Αθήνας και έξω από τη Βουλή όταν κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις χημικών. Οι άγνωστοι παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών που ξεκίνησε γύρω στις 12:30.

Λίγο μετά τις 16:00 η αστυνομία προχώρησε  σε 9 συλλήψεις ενώ σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 14 άνδρες των ΜΑΤ.
Στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια έχουν δώσει ραντεβού οργανώσεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ στις 9 έχει προγραμματιστεί μνημόσυνο στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τον Δεκέμβριο του  2008 , μια σειρά ταραχών πανελλαδικής εμβέλειας  ακολούθησαν το συμβάν της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής αστυνομίας.

Οι αντιδράσεις με ομαδικές διαδηλώσεις  τόσο από μαθητές σχολείων, φοιτητές αλλά και πολίτες  έλαβαν μεγάλη έκταση σε όλη τη χώρα, ώστε χαρακτηρίσθηκαν από μερίδα του τύπου και  πολιτικών κομμάτων ακόμη και ως εξέγερση.

Ήταν όμως μια κραυγή διαμαρτυρίας της Ελλάδας που ζούσε και ανέπνεε για τον μικρό άτυχο Αλέξη που η εφηβεία του θεωρήθηκε ‘’ύποπτη’’ και η εξουσία θέλησε να τη πατάξει και να τη φιμώσει με αυτόν τον ανέντιμο και αισχρό τρόπο.  Το γνωστό  πρόσωπο της εξουσίας ….που μέσω των συνηθισμένων τυφλών οργάνων της ήθελε να σταματήσει κάθε διαμαρτυρία  της νέας γενιάς, του πιο ζωντανού κυττάρου μιας κοινωνίας, και απαλλαγμένου από τις καθώς πρέπει αμαρτίες τους.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: