Social Icons

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στολίστε φθηνά και νόστιμα το δεντράκι σας…έστω και τελευταία στιγμή!






Απο την Contessa,

Αλλάξτε γρήγορα διάθεση…το πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί και κάνει θαύματα!


Tα Χριστούγεννα είναι κοντά…πολύ κοντά….
Η φίλη μου η Μάγδα όμως πρόσφατα πέρασε ένα προσωπικό πρόβλημα που άλλαξε τη διάθεση της τους τελευταίους μήνες. Εχθές πήγα από το σπίτι της για καφέ και κατάλαβα απο το πρώτο λεπτό ότι τα φετινά Χριστούγεννα τα είχε διαγράψει από το μυαλό της. Όμως δύο πολύ καλά φιλαράκια της ερχόντουσαν από το χωριό να μείνουν μαζί της όλες τις ημέρες των εορτών. Την έπιασε πανικός. Δεν έχει λεφτά να πάρει δέντρο μου είπε, ούτε λεφτά για στολίδια. 

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος της απάντησα,  καθώς με δύο μόνο βήματα και χωρίς να ξοδέψει λεφτά θα μπορέσει να στολίσει το δεντράκι της και να αλλάξει τη διάθεση της και την ατμόσφαιρα στο σπίτι της.  

Μπορεί και εσείς να είστε ή να βρεθείτε στην ίδια θέση που ήταν η Μάγδα. Μετά την αποκάλυψη που της έκανα ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που κατάλαβα  αμέσως το πνεύμα των Χριστουγέννων άρχισε να γυροφέρνει τη Μάγδα.

Κανείς μας δεν είναι πλέον πολύ καλά στις ημέρες μας… όλοι κάνουμε προσπάθειες. Για μια τέτοια προσπάθεια θα σας μιλήσω και εγώ, μια μικρή προσπάθεια που μπορεί να φτιάξει τη διάθεση μας στο λεπτό αφού το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει μια άλλη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, εντελώς Χριστουγεννιάτικη!

Τι αποκάλυψα στη Μάγδα και το συστήνω και σε εσάς

1Ο Βήμα:

Που βρίσκουμε δένδρο;

Αν δεν είσαστε από τους τύπους που έχουν γλάστρες στο μπαλκόνι τους με λουλούδια και δεντράκια τότε κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας.
Υπάρχουν δένδρα στα πεζοδρόμια… μπορούμε να κόψουμε ένα μεγάλο κλαδί ή να ζητήσουμε ευγενικά από ένα γείτονα που έχει αυλή ή μπαλκόνι με δεντράκια. Εξηγήστε του ότι θέλετε να το στολίσετε για Χριστουγεννιάτικο δένδρο και είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσει και θα σας δώσει το καλύτερο.....







2ο Βήμα:

Βρείτε μια καλή γωνία του σπιτιού σας και στερεώστε το κλαδί, ή μέσα σε ένα κασπο που θα το γεμίσετε με χρωματιστά πανιά ή σε ένα μεγάλο βάζο.
Μπείτε στη κουζίνα για να ετοιμάσετε τα στολίδια σας…και φτιάξετε κουλουράκια…
Σας δίνω τη συνταγή γίνονται περίπου 40 μπισκοτάκια.
Ζύμη βάσης:
  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 κούπες αλεύρι μαλακό (250γρ)
  • 1 κουταλιά γλυκού baking powder
  • 1 βανίλια 
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές καφέ στιγμής ή κακάο ή κανέλα τριμμένη 

Όταν φτιάξουμε τη ζύμη τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει και μετά αφού την αποσύρουμε την ανοίγουμε και κόβουμε με κουπ-πατ τα μπισκοτάκια μας. Αν θέλετε φτιάχνετε και ανθρωπάκια.
Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τρυπάμε με ένα καλαμάκι πλαστικό για να μπορούμε μετά να περάσουμε τις κορδελίτσες μας ή τις κλωστές για τις δέσουμε στο δεντράκι.
Με χρώμα ζαχαροπλαστικής χρωματίζουμε τη ζάχαρη. Εγώ προτιμώ το ροζ, το κόκκινο το πράσινο και το φιστικί αλλά εσείς μπορείτε να διαλέξετε ό,τι χρώμα θέλετε.    Στερεώνουμε τη ζάχαρη στα ψημένα μπισκότα με ασπράδι από το αυγό που τα αλείφουμε με ένα πινελάκι επάνω τους!
Λοιπόν… και το σπίτι θα μυρίσει και το δέντρο μας θα στολίσουμε με γλυκές λιχουδιές και να είστε σίγουροι ότι το φετινό δεντράκι σας θα είναι πρωτότυπο!
  • Για τις κορδέλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε κρατήσει από μπομπονιέρες και δώρα.
  • Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαλλί πλεξίματος ή κλωστές από κουβαρίστρες μοδιστρικής.
  • Αν στα κοσμήματα σας  έχετε κολιέ με χρωματιστές πέρλες σας τις συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς μπορείτε να τις περάσετε ως γιρλάντα ανάμεσα στα κλαδιά. Η Μάγδα λάτρεψε αυτή την ιδέα ενώ ξετρελάθηκε όταν κρέμασα στα κλαριά τα μονά σκουλαρίκια της που είχε τύχει να μην τα πετάξει ακόμα.
  • Κρεμάστε κανέλλες που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι σας για τις σάλτσες σας μαζί με ρίγανη σε κλωναράκια που μπορεί να σας έστειλαν από το χωριό.
  • Υφασμάτινα πουγκάκια που μπορεί να έχετε στο συρτάρι σας από δαχτυλίδια κολιέ κλπ… γίνονται θαυμάσια στολίδια στο δεντράκι σας.     
  • Στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα που πωλούν παιχνίδια εντόπισα λαμπάκια με μπαταρίες αξίας 2,5 έως 4 Ευρώ. Δε χρειάζεται να πάρετε με το κιλό, και μια μόνο σειρά είναι αρκετή να δώσουν φως το βράδυ χωρίς να κάψετε  ρεύμα.


Η Μάγδα στάθηκε τυχερή. Μια γειτόνισσα της έδωσε κλαδιά από τη ροδιά της. Πάνω είχε τρία τέσσερα μικρά ρόδια.
Ο παραπάνω τρόπος  είναι ο πιο γρήγορος και ίσως ο φθηνότερος για να στολίσετε ένα δεντράκι. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν και άλλοι, διάθεση να υπάρχει και η φαντασία κάνει θαύματα… με ξηρούς καρπούς…με φρέσκα φρούτα… με παιχνίδια … με διάφορα χρωματιστά πανιά που τα ενώνουμε…

Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε…άλλωστε θαύματα γίνονται κάθε μέρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια: