Social Icons

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο μακελάρης του Βελγίου




O 33χρονος Νορντίν Αμράνι , ή ο ‘’Βέλγος Μπρέιβικ’’ όπως ήδη τον ονόμασαν πολλά διεθνή ΜΜΕ ήταν ένας παλιός γνώριμος των αρχών. 
 
Η διεθνή κοινότητα σοκαρίστηκε, όλο το Βέλγιο πάγωσε καθώς η κεντρική πλατεία Place Saint-Lambert της Λιέγης γέμισε από  αίμα αθώων πολιτών.  Τα ανυποψίαστα θύματα του ήταν πολίτες που περπατούσαν αμέριμνοι στη πλατεία μέχρι που ο δολοφόνος να τους αφαιρέσει τη ζωή.  
Ο δράστης και αυτόχειρας, ένας Βορειοαφρικανός ονόματι Νορντίν Αμράνι δεν είχε ούτε «ιδεολογικό» προφίλ, ούτε ανήκε σε κάποια εξτρεμιστική οργάνωση. Λάτρης των όπλων και σεσημασμένος για πληθώρα παραβάσεων, είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε φυλάκιση αλλά βγήκε λόγω καλής διαγωγής.

Ο Νορντίν Αμράνι αυτοκτόνησε παίρνοντας μαζί του πήρε μαζί του το μυστικό που μπορεί να κρυβόταν πίσω από αυτή τη φρικαλέα και αποτρόπαια πράξη του, την ομαδική δολοφονία συνανθρώπων του.  

Τραγικός απολογισμός,  5 νεκροί μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες κάποιοι από τους οποίους χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία.  πήρε μαζί του το μυστικό, την εξήγηση για τις πράξεις του, αφού αυτοκτόνησε αμέσως μετά το δολοφονικό ξέσπασμά του.

Ο «μακελάρης»  του Βελγίου, είχε δικαστεί και καταδικαστεί πριν από 3 χρόνια σε 58 μήνες φυλάκιση καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν  πυροβόλα όπλα και δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Αφέθηκε ελεύθερος πριν ένα χρόνο λόγω ‘’καλής διαγωγής’’ με την προϋπόθεση να δηλώνει την παρουσία του στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Το μοιραίο πρωινό της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου όμως δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα αλλά σκόρπισε το θάνατο στην βελγική πόλη καθώς λίγο μετά τις 12.30 ώρα , ο Νορντίν Αμράνι ανέβηκε στην ταράτσα του «Le Point Chaud», εταιρίας ζαχαρωτών, εκτόξευσε 4  χειροβομβίδες, άνοιξε πυρ με ένα Καλάσνικοφ στα τυφλά σκορπίζοντας τον  θάνατο ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: