Social Icons

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Η Πριγκίπισσα του Μονακό και τα 40.000 Swarovski !

Από τη Χριστίνα Αλαμάνου




Όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιουλίου , ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος Β΄ και η πριγκίπισσα Σαρλίν ή Σαρλέν για τους γαλλόφωνος,  ενώπιον Θεού και ανθρώπων,  στη θρησκευτική τελετή που έλαβε χώρα στην κεντρική αυλή του παλατιού χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου του Μονακό Bernard Barsi!
Η πριγκίπισσα αφού διέσχισε όλη την πλατεία του ανακτόρου πατώντας πάνω σε ένα κόκκινο χαλί,  παραδόθηκε από τον πατέρα της στον πρίγκιπα Αλβέρτο που δεν έκρυβε τη χαρά του.
Προσκεκλημένοι στο λαμπερό γάμο ήταν εκατοντάδες μέλη βασιλικών οίκων, αρχηγοί κρατών, παγκόσμιας κλάσης αθλητές, μοντέλα αλλά και σχεδιαστές υψηλής ραπτικής.  Μεταξύ των καλεσμένων παραβρέθηκαν  ο Karl Lagerfeld, ο Roger Moore, ο Giorgio Armani αλλά και η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Bernadette Chirac, ενώ ο πρόεδερος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί , τηρώντας το πρωτόκολλο, έφτασε τελευταίος χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του.
Η  Σαρλίν έφτασε στο βασιλικό ανάκτορο συνοδευόμενη από τον πατέρα της . Φορώντας ένα off-white μεταξωτό νυφικό, με μια εντυπωσιακή κεντημένη ουρά και πέπλο, όλα στολισμένα με ημιπολύτιμους λίθους και κεντημένα με 40.000 κρύσταλλα Swarovski,  20.000 δάκρυα φίλντισι  , 30.000 πέτρες σε αποχρώσεις του χρυσού, ύφασμα από μετάξι Duchesse και μεταξένια οργάντζα με υπογραφή Giorgio Armani.  Για να ολοκληρωθεί αυτό το κομψοτέχνημα χρειαστήκαν 2.500 ώρες εργασίας!  
Το πέπλο της νύφης ήταν  20 μέτρα μεταξένιο τούλι και χρειάστηκαν  περίπου 100 ώρες εργασίας για να κεντηθεί ενώ μια διαμαντένια καρφίτσα έδενε το πέπλο στα μαλλιά της, κειμήλιο της δυναστείας των Γκριμάλντι.  .



|Τη γαμήλια ανθοδέσμη την οποία και κατέθεσε η Σαλρίν με προσευχή και έκδηλη συγκίνηση στην εκκλησία  Sainte Devote , σχεδίασε ο Giorgio Armani, την οποία και συνέθεσαν οι κηπουροί του Παλατιού του Οίκου Γκριμάλντι.  

Σε σχήμα ‘’καταρράκτη’’ περιλάμβανε Φρέζες και Ορχιδέες όπως και το λουλούδι ‘’ Ο κρίνος της Κοιλάδας’’ που είναι το αγαπημένο της Σαρλίν και όλα  προήλθαν από τη ιδιαίτερη πατρίδα της.  Η ανθοδέσμη σχεδιάστηκε για να ταιριάζει απόλυτα με τα κεντημένα λουλούδια του πριγκιπικού νυφικού της Σαρλίν.

Με πλατινένιες βέρες των 18 καρατίων που τους σχεδίασε ο Οίκος Καρτιέ, ο πρίγκιπας Αλβερτος και η πριγκίπισσα Σαρλιν του Μονακό έδεσαν τους γαμήλιους όρκους τους.

Τα άλλα δύο φορέματα που φόρεσε η Πριγκίπισσα του Μονακό μετά τη τελετή του γάμου, τόσο στη δεξίωση όσο και για το brunch ήταν και αυτά σχεδιασμένα από τον Giorgio Armani.




Δεν υπάρχουν σχόλια: