Social Icons

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Βραβείο στο Μίλαν Κούντερα



Από τη Μαριάνθη Ζάρα


Ο συγγραφέας Μίλαν Κούντερα, ο μεγάλος Τσέχος συγγραφέας , βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ «Ημέρες και Νύχτες Λογοτεχνίας», που διοργανώθηκε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.
Λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν στο μεγάλο συγγραφέα Κούντερα να παρευρεθεί στην απονομή του βραβείου «Ovidus Grand Prize»δηλαδή του πρώτου βραβείου του φεστιβάλ, όμως δεν παρέλειψε να στείλει ευχαριστήρια επιστολή προς την κριτική επιστολή.

Ο Μ. Κούντερα δώρισε το ποσό των 10.000 ευρώ του βραβείου στο ρουμανικό εκδοτικό οίκο «Humanitas Publishing House», ο οποίος έχει εκδώσει σχεδόν όλα τα έργα του μεταφρασμένα στα ρουμανικά και υπογράμμισε πως τα χρήματα δίνονται για να στηριχθεί η ρουμανική λογοτεχνία.

Στο δεκαήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας συμμετείχαν περισσότεροι από 60 συγγραφείς, εκδότες, κριτικοί λογοτεχνίας και συντάκτες λογοτεχνικών περιοδικών από τη Ρουμανία και το εξωτερικό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Ημέρες και Νύχτες Λογοτεχνίας» διοργανώθηκε από την Ένωση Συγγραφέων της Ρουμανίας" στις πόλεις Νέπτουν και Μανγκάλια. Συνεισέφεραν, επίσης, το υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας, η δημοτική αρχή της Μανγκάλια, το Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού, το Πολωνικό Ινστιτούτο, η πρεσβεία του Ισραήλ στη Ρουμανία και το Φλαμανδικό Ίδρυμα Λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: