Social Icons

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Όταν τα καλά κορίτσια… εμπιστεύονται… κακά αγόρια! Από την Βάντα Σερμπέτογλου.





Υπάρχουν κακά αγόρια στην εποχή μας;
Με ρώτησε εχθές η φίλη μου η Μάγδα που τα μάγουλα της είχαν γίνει κόκκινα από τη συνομιλία που είχε με ένα αγόρι που τη πολιορκεί εδώ και λίγες ημέρες. ‘’Μα και βέβαια χρυσή μου της απάντησα εγώ πίνοντας την πρώτη γουλιά γαλλικού καφέ που μόλις με είχε σερβίρει. Τι κάνει κάποιον ‘’ κακό παιδί΄΄; Τη ρωτάω δίνοντας αμέσως απάντηση. ‘’Μα βέβαια οι κακές συνήθειες που έχει. Πόσες και πόσες κακές συνήθειες των αγοριών μας δεν μας σπάνε τα νεύρα, μας έχουν εξοργίσει και μας έχουν αναγκάσει να σκίσουμε τα ρούχα μας από οργή. Εκνευριζόμαστε και στο τέλος μας λέει ότι εμείς φταίξαμε που χαλάσαμε τη βραδιά’’ . ‘’ Πως θα καταλάβω λοιπόν ότι είναι κακό παιδί ο υποψήφιος’’ με ρώτησε τρομαγμένη ‘’ Μα είναι απλό, της απάντησα, πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε! ‘’
Τι δείχνουν οι συνήθειες για τον άνδρα που θέλουμε να βάλουμε δίπλα μας.

1. Δεν σου ανοίγει την πόρτα όταν σε συνοδεύει; ΑΙΣΧΟΣ!
Η στάση του αυτή δείχνει πως δεν σε σκέφτεται και δεν σε υπολογίζει ή πως απλά δεν είναι ρομαντικός. Εμείς όμως θέλουμε να νιώθουμε ξεχωριστές και να το εισπράττουμε. Στο πλευρό ενός τέτοιου άντρα που δεν μας προσέχει , αντί να ανάψουμε σβήνουμε περισσότερο. Γιατί λοιπόν να μελαγχολούμε; Του το λέμε. ‘’ Ξέρεις κάτι, μπορεί να μην είμαι η Πριγκίπισσα του Μονακό, φιλοδοξούσα όμως να είμαι η δική σου. Θα ένιωθα όμορφα αν έκανες αυτή την κίνηση’’ Αν και πάλι δεν καταλάβει…ένα δύο τρία και εξαφανίστηκες!

2.  Ξύνει τη μύτη του μπροστά σου; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
Εμφανέστατα, η κακιά του αυτή συνήθεια είναι σημάδια πως δεν τα πάει καλά με την υγιεινή.  Το σημαντικότερό όμως είναι η αλήθεια που πρέπει να  δεχτείτε: δεν έχει μεγαλώσει σε πολιτισμένο περιβάλλον! Τραγικό αλλά ουσιαστικό!  Ό,τι και να κάνει δεν τον ενδιαφέρει αν θα έχει επίδραση στους γύρω του. Αυτό είναι κακό σημάδι γιατί δείχνει τον υπέρμετρο εγωισμό του. Σήμερα ξύνει τη μύτη του μπροστά σου, αύριο, Oh my God ! θα ξύνει κάτι άλλο… και από αυτό μπορεί να μετα-πηδήσει και σε καμιά άλλη χωρίς να τον νοιάζει αν είσαι μπροστά.

3. Τρώει τα νύχια του; ΤΡΑΓΙΚΟ!
Ανασφάλεια, εκνευρισμός, μεγάλο στρες και ανικανότητα να εκφραστεί όπως θα ήθελε. Περισσότερο έχει να κάνει με ψυχολογικούς παράγοντες παρά με την υγιεινή. Οι παράγοντες αυτοί όμως μπορούν να επηρεάσουν και την πορεία της σχέσης σας. Να του πείτε ότι ένα περιποιημένο ανδρικό χέρι αξίζει όσο χίλιες λέξεις ερωτικές εξομολόγησης.

4. Βρίζει και βλαστημά; ΝΤΡΟΠΗ!
Αν ο καλός σου βρίζει όταν είναι μαζί με φίλους και βλέπουν ποδοσφαιρικό αγώνα, μπορείς και να μην δώσεις μεγαλύτερη σημασία. Όταν οι άντρες χρησιμοποιούν την τακτική αυτή, δεν καταλαβαίνουν τη δύναμη που έχουν τα λόγια. Οι λέξεις μπορούν να σε πληγώσουν και να σε προσβάλλουν, και για εκείνον είναι απλά λέξεις που βγήκαν πάνω στο θυμό του. Αν λοιπόν σε προσβάλει και ανεβάζει τακτικά τον τόνο της φωνής του θέλοντας να επιβληθεί στο όποιο παράπονο σου, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έρθει και η σωματική επίθεση.  Φεύγεις λοιπόν και δεν γυρίζεις πίσω ούτε για την τελευταία ματιά!

5. Συμβουλεύεται τη μαμά του για ό,τι τον απασχολεί; ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
Βρε καλώς τον Μαμάκια! Ένας άντρας που συμβουλεύεται τη μαμά του, είτε δεν έχει βρει την ταυτότητα του,  είτε δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Δεν έχει κοπεί που λέμε ο ομφάλιος λώρος…Η κακιά αυτή συνήθεια δεν θα βοηθήσει το δεσμό σας να αντέξει. Δεν θα είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι και δεν θα τρέξει σε σένα όταν το χρειαστεί. Για εκείνον πάνω και πέρα απ' όλα είναι η μαμά του και την δική της έγκριση θα θέλει πάντα. Στους δύο λοιπόν ο τρίτος περισσεύει…έφυγεςςςςςς!


6. Αφήνει το πιάτο και το ποτήρι του άπλυτο; ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ!
Μπαίνεις μέσα στο σπίτι του και τι να δεις;  Άπλυτα κατσαρολικά του στοιβαγμένα στο νεροχύτη. Μη τον δικαιολογείς. Σε περίμενε και έπρεπε να έχει προσέξει τα απαραίτητα. Αυτό δείχνει  πως δεν δίνει καμία σημασία στα πράγματα που έχουν αξία. Ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για εσένα αλλά και γενικά δεν είναι  ούτε οργανωμένος , ούτε καθαρός. Άσε που μια τέτοια συμπεριφορά δείχνει πως τσαπατσούλης σε όλα του! Απα πα πα!!

7. Αφήνει το καπάκι της λεκάνης ανοιχτό: ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ!
Η αιτία γνωστή για καυγά σε δεκάδες ζευγάρια. Αποτελεί μια ένδειξη πως το αγόρι όπως και πολλοί άντρες , δεν θέλουν να χάσουν καμιά ίντσα του ανδρισμού τους. Αν το κατέβαζε θα ήταν σαν να αποδεχόταν μια μικρή ήττα για εκείνον και από τέτοια κυριαρχικά ελαττώματα μπορείς να καταλάβεις βαθύτερα προβλήματα στο χαρακτήρα του.

Προσοχή λοιπόν σε αυτά τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια γιατί από αυτή θα κτιστεί ο κανόνας μια υγιούς σχέσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: