Social Icons

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εδώ …Μονακό! Από την Χριστίνα Αλαμάνου

Ντυμένο στο γιορτινά με σημαίες σε κόκκινο και λευκό να ανεμίζουν από νωρίς το πρωί στο πανέμορφο κρατίδιο της Κυανής Ακτής οι επώνυμοι καλεσμένοι αλλά και οι τουρίστες γιορτάζουν τον επικείμενο γάμο.

Με άφθονη μπίρα να ρέει αλλά και γλυκά μακαρρόν τεσσάρων γεύσεων κερνάνε από νωρίς το πρωί οι Μονεγάσκοι τους επισκέπτες στο πριγκιπάτο του Μονακό ενώ δεκάδες  στημένες γιγαντοοθόνες είναι έτοιμες να καλύψουν το τελετουργικό του αυριανού θρησκευτικού γάμου.

Αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, εστεμμένοι, σχεδιαστές μόδας υψηλής ραπτικής και ηθοποιοί του Χόλιγουντ περιλαμβάνει η λίστα των επίσημων καλεσμένων. Ονόματα που γράφτηκαν είναι αυτά του Νικολά Σαρκοζί, Ρότζερ Μούρ ο βασιλιάς του Βελγίου, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, αλλά και ο διάσημος σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο πολιτικός γάμος ενώ το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το παλάτι των Γκριμάλντι έχει ως εξής:

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

17:00
Στην αίθουσα του Θρόνου στο παλάτι του Μονακό θα λάβει χώρα ο Πολιτικός Γάμος στην αίθουσα του Θρόνου του το παλάτι του Μονακό, η οποία διεξήχθη από τον Philippe Narmino, και του γραμματέα της άρχουσας οικογένειας.

17:50: Μετά την τελετή, το βασιλικό ζευγάρι θα κάνει μια εμφάνιση για να χαιρετήσει τους ανθρώπους του Μονακό από το μπαλκόνι του
Salon des Glaces. Θα ακολουθήσει  ένα κοκτέιλ μπουφέ στην πλατεία των Ανακτόρων.

20:00: Οι κάτοικοι του Πριγκιπάτου είναι προσκεκλημένοι σε δεξίωση  στο Λιμάνι.

22:00: Jean-Michel Jarre θα παίξει μουσική στο στάδιο.


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

17:00
Θρησκευτική τελετή στην αυλή του Παλατιού του Μονακό που θα τελεστή από τον  Αρχιεπίσκοπο Bernard Barsi . Η Δεσποινίς Wittstock συνοδευμένη από τον πατέρα της , θα περπατήσουν  κατά μήκος πάνω σε ένα κόκκινο χαλί από το στρατόπεδο Carabiniers μέχρι το στο βωμό που θα τελεστή η λειτουργία.

Οι πύλες στο παλάτι θα παραμείνουν ανοικτές για να μπορέσουν 4.000 περίπου καλεσμένοι και  επισκέπτες να  παρακολουθήσουν τη τελετή ενώ γιγαντοοθόνες θα μεταδίδουν το γεγονός. 

18:30: Το ζευγάρι φεύγοντας από το παλάτι θα επισκεφθεί την εκκλησία Sainte όπου η πριγκίπισσα Σαρλίν  θα αφιερώσει την ανθοδέσμη της.
Θα ακολουθήσει βόλτα με το αυτοκίνητο τους στο Μονακό όπου θα χαιρετήσουν όλους τους κατοίκους και επισκέπτες.


21:30: Θα πραγματοποιηθεί το επίσημο δείπνο θα πραγματοποιηθεί στην Opera Garnier

12 τα μεσάνυκτα: Δείπνο θα ολοκληρωθεί με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων.
 Ένα ευρύ φάσμα της μουσικής ψυχαγωγίας θα λάβει χώρα σε όλο το βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια: