Social Icons

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το πιάτο της Σεχραζάτ…




Για χίλιες και μια καλοκαιρινές νύχτες η Contessa προτείνει ένα ανατολίτικο πιάτο για δυνατούς παίκτες!


Υλικά:
1 κιλό κιμά (μισό βοδινό, μισό αρνίσιο )
1 μεγάλο οικογενειακό γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο αραβικές πίτες
1  ½ μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
6  κουταλιές  της σούπας πουμαρό
2 φρέσκιες ντομάτες
2 κουταλάκια του γλυκού κον κασέ
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
μισό ποτηράκι λάδι
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μέντα
αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα
Λίγο μοσχοκάριδο (μισό κουταλάκι του γλυκού περίπου)
μαιντανό για το γαρνίρισμα




Εκτέλεση:


Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και το βούτυρο να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κιμά και αφού τα τσιγαρίσουμε για λίγο, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις. Βάζουμε αλάτι, πάπρικα,  πιπέρι, τη μέντα, το θυμάρι, τη ντομάτα, το πουμαρό και ανακατεύουμε.  Όταν είναι ο κιμάς έτοιμος τον βάζουμε σε σουρωτήρι για να κατεβάσει όλο του το ζουμί. Λαδώνουμε τις αραβικές πίτες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο για λίγο. Τις γυρίζουμε να ξεροψηθούν καλά. Χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με το σκόρδο πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ , σπάμε με τα χέρια μας τις αραβικές πίτες σε πολύ μικρά κομματάκια, στρώνουμε απαλά το γιαούρτι (προσοχή, να μην το ανακατέψουμε με τις πίτες) και από πάνω τον κιμά, γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: