Social Icons

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το μωσαϊκό της Contessas








Υλικά:


1 και 1/5  πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
250 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη
350 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γραμμάρια κακάο σκόνη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ


Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο αλλά όχι να κάψει να είναι μαλακό. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη και στο τέλος το μισό κονιάκ που κρατάμε λίγο για να βρέξουμε τα μπισκότα.

Προσθέτουμε το βούτυρο , το κακάο, τις βανίλιες και τους κρόκους μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Κόβουμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομματάκια και τα βρέχουμε με το κονιάκ.  Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μίγμα κακάου και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου, σχηματίζουμε δύο κορμούς και τους τυλίγουμε με το αυτό. Παγώνουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 3 περίπου ώρες.

Σερβίρεται σε φέτες αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: