Social Icons

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τα όνειρα μας και πώς να τα εξηγήσουμε …






Από την Contessa
Θέλοντας  να ανοίξουμε ένα μικρό παράθυρο στο μυστηριώδη κόσμο των ονείρων θα καταγράφουμε σε ξεχωριστή σελίδα τις γνώσεις μας από εμπειρικές καταστάσεις που ζήσαμε όλη η  συντακτική ομάδα του Contessa News.

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί τι στο καλό είναι τα όνειρα που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε. Κάποιες φορές πιστεύουμε ότι είναι δημιουργήματα της φαντασίας μας, κάποιοι αναφέρουν ότι είναι προβολές του υποσυνείδητου, ενώ μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων πιστεύουν ότι είναι προφητικά και μπορούν να ερμηνευτούν. Από την αρχαιότητα έως σήμερα συνεχίζουν να απασχολούν τον άνθρωπο και μέχρι τις ημέρες μας έχουν καταγραφεί εκατοντάδες  φιλοσοφικές, θεολογικές, κοινωνικές, επιστημονικές και άλλες προσεγγίσεις, που κάθε μία προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και κάθε μία νομίζει ότι τη δίνει.

Σύμφωνα πάντα με δικές μας εμπειρίες και πολλές ερμηνείες και προσεγγίσεις  από τις γιαγιάδες και τις προγιαγιάδες μας για το πώς εξηγούσαν τα όνειρα,  αποφασίσαμε να μοιραστούμε με εσάς εξηγήσεις και σημάδια.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι από αυτή τη σελίδα δεν ισχυριζόμαστε ότι οι ερμηνείες που δίνουμε είναι απόλυτες ή  ότι ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις . Είναι προσεγγίσεις και ερμηνείες που έχουν γίνει από την εμπειρική παρατήρηση του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την έρευνα μας, στο πρώτο πράγμα που καταλήξαμε και αυτό θεωρητικά είναι και ο πρώτος κανόνας, αφορά σε πράγματα ή σε εικόνες που ενώ κάποιο άτομο έχει ωραίες αναμνήσεις όποτε και η ερμηνεία του σχετικού ονείρου μπορεί να έχει θετική έκβαση, σε κάποιους άλλους ανθρώπους τα ίδια αντικείμενα και εικόνες μπορεί να σηματοδοτούν παρελθούσες τραυματικές εμπειρίες οπότε δεν θα έχουν  την ίδια εξήγηση το προηγούμενο άτομο. 

Σε λίγο: Ποιες ημέρες βγαίνουν τα όνειρα που βλέπουμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια: