Social Icons

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σαλάτα για ανεβασμένη… λίμπιντο! Από την Contessa

Υλικά :

1 κιλό παντζάρια
2  φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
250 γραμ σουρωτό γιαούρτι
1 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα παντζάρια με κρύο νερό και κόβουμε τα παντζαρόφυλλα. Τα βράζουμε ξεχωριστά από τις ρίζες των παντζαριών. Βράζουμε τις ρίζες των παντζαριών μέχρι να μαλακώσουν.  Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε χοντρούς κύβους .

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι , το σκόρδο λειωμένο, το ελαιόλαδο, το ξύδι , λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε  καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Σε μια διάφανη  πιατέλα ή μεγάλο μπολ διάφανο ρίχνουμε τα κομμένα παντζάρια. Ρίχνουμε τη καρυδόψιχα και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας για μετά. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω ρίχνουμε το καρύδι και σουσάμι. Τελειώνοντας, με το κουταλάκι μας ρίχνουμε το μέλι ολόγυρα σχηματίζοντας σαλιγκάρι.

Σε ένα ξεχωριστό πιάτο σερβίρουμε τα παντζαρόφυλλα με λάδι και ξύδι.

Είναι εξαιρετική, θρεπτική, δροσερή και δυναμωτική!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: