Social Icons

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Παντρεύτηκε η εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ, Zara Phillips


H εγγονή της Βασίλισσας και κόρης της πριγκίπισσας Αννας και του Μάρκ Φίλιππς, η Ζάρα Φίλιππς,  παντρεύτηκε σήμερα τον παίκτη του ράγκμπι Μάικ Tindall σε τελετή στο Εδιμβούργο, τον οποίο και είχε γνωρίσει σε ένα μπαρ του Σίδνεϊ το 2003 κατά τη διάρκεια του  Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου παρέστησαν στην τελετή ενώ εκατοντάδες ήταν οι καλοθελητές που βγήκαν στους δρόμους να θαυμάσουν  το πρώτο βασιλικό γάμο που γίνεται στη Σκωτία μετά από 20 χρόνια.





Την τελετή παρακολούθησε όλη η βασιλική οικογένεια καθώς παραβρέθηκε  ο Πρίγκιπας Κάρολος μαζί με τη Δούκισσα της Κορνουάλης,  Καμίλα , ο Δούκας και η Δούκισσα του
Cambridge, δηλαδή ο πρίγκιπας William με τη Kate ,  ο  πρίγκιπας Harry , ο  πρίγκιπας Ανδρέας μαζί με τις κόρες του, πριγκίπισσα Βεατρίκη και πριγκίπισσα Ευγενία, και o κουμπάρος,  Iain Balshaw παίκτης του ράγκμπι και φίλος του γαμπρού.   

Το νυφικό ήταν φτιαγμένο από μεταξωτό ιβουάρ σατέν ύφασμα ενώ σχεδιάστηκε από τον Stewart Parvin που είναι ένας  από τους πιο αγαπημένους couturiers της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το νυφικό της Ζάρα συνοδεύτηκε από ένα φουντοτό πέπλο, την τιάρα της  και τα παπούτσια της που ήταν Jimmy Choo.
Η πριγκίπισσα Ζάρα  διάλεξε να κρατήσει το επώνυμό της , όπως συνηθίζεται ακόμη για τις «νύφες» των βασιλικών οικογενειών ακόμη και όταν παντρεύονται κοινούς θνητούς ενώ η  απόφασή της αυτή αποδίδεται κυρίως στην αθλητική της καριέρα  καθώς υπήρξε παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιππασίας.

Οι πόρτες του Canongate Kirk μπορεί να ήταν κλειστές για τους δημοσιογράφους και την τηλεόραση  αλλά εκατοντάδες καλοθελητές συγκεντρώθηκαν στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου για να παρακολουθήσουν την άφιξη και την αναχώρηση της βασιλικής οικογένειας.




Ο γάμος τελέστηκε σε εκκλησία στο Κάστρο του Εδιμβούργου και η γαμήλια δεξίωση δόθηκε στο Ρalace του Holyroodhouse, δηλαδή την επίσημη κατοικία της βασίλισσας στη Σκωτία.


Η 30χρονη Ζάρα Φίλιπς και ο 32χρονος Mike Tindall από την πόλη Otley στο Γιορκσάιρ, που θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες ράγκμπι και παίζει  στην ομάδα Gloucester,  εχθές  το απόγευμα παρέθεσαν ένα προ-γαμήλιο  πάρτι στο βασιλικό γιοτ Britannia, που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι Leith της Σκωτίας.

Το βασιλικό γιοτ Britannia βρίσκεται στη κατοχή της Βασίλισσας Ελισάβετ 44 χρόνια και κατά τη περίοδο αυτή το σκάφος έχει πραγματοποιήσει για τη βασιλική οικογένεια 968 επίσημα ταξίδια, μάλιστα οι γονείς της νύφης είχαν ταξιδέψει με το γιοτ αυτό μέχρι της Δυτικές Ινδίες το 1973 στο ταξίδι του μέλιτος.  
Λίγα λόγια για τον γαμπρό…
Έχει τρία σκυλιά τη Misty, Sway και τον Storm, τα δύο εκ των τριών ονομάτων προέρχονται το μεν ένα από ρόλο της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί και το άλλο από τη Hally Berry στο Χ-Men. Το παρατσούκλι του είναι Fridge, δηλαδή ψυγείο,  λόγω των διαστάσεων του, έχει σπάσει τη μύτη του 8 φορές στη διάρκεια των αγώνων, έχει καταδικαστεί 2 φορές για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ    σπούδασε στο Queen Elizabeth Grammar School .
Αποκαλεί «Μόνικα» τη Zara γιατί είναι παθιασμένη  με τον καθαριότητα , όπως η Μόνικα στη κωμική σειρά ‘’ Φιλαράκια’’  .
Ο προπάππους του γαμπρού ήταν σιδεράς, ενώ της  νύφης ήταν ο βασιλιάς της Αγγλίας!

Δεύτερος βασιλικός γάμος μέσα σε ένα χρόνο!




Απο την Contessa

Δεν υπάρχουν σχόλια: