Social Icons

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ανακάλυψαν εκκλησία από την εποχή των Παλαιολόγων στη Βουλγαρία; Από την Contessa

Βούλγαροι αρχαιολόγοι δημοσιεύσαν ότι ανακάλυψαν κοντά πόλη της Sozopol μια εκκλησία του 14ου αιώνα, για την ακρίβεια ένα βυζαντινό μοναστήρι που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών χτίστηκε την τελευταία δυναστεία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η ομάδα του αρχαιολόγου Δρ Krastina Panayotova από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο των ανασκαφών της Μονής Αγ. Αποστόλων στο Ακρωτήριο της Sozopol.

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που χρηματοδοτείται από τη βουλγαρική κυβέρνηση, η ομάδα Panayotova του έχει ανακαλύψει  τον κύριο ναό της εκκλησία του μοναστηριού, ένα μικρό εκκλησάκι με νεκροταφείο, και ένα φεουδαρχική κάστρο που χρονολογείται από τον 13ο-15ο αιώνα, δηλαδή την τελευταία περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας πριν από την εισβολή των Οθωμανών.  


Η πρόσφατη αποκάλυψη και η  εκκλησία του μεσαιωνικού μοναστηριού των  Αγίων Αποστόλων χτίστηκε γύρω στο 1335 μ.Χ. από τον Αναστάσιο Παλαιολόγο,  θείο του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιωάννη Ε 'Παλαιολόγου (. 1341-1391), και συγγενή του Τσάρου  Μιχαήλ Σισμάν (1323  -1330).

Σύμφωνα με το διευθυντή της βουλγαρικής ιστορίας Εθνικού Μουσείου Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, η εκκλησία ήταν η μεγαλύτερη και ομορφότερη εκκλησία στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Οι διαστάσεις της είναι  24 μ. μήκος και 16 μ. πλάτος, και επιλέχτηκε να χτιστεί  στο ακρωτήριο της Sozopol, με θέα στον κόλπο του Μπουργκάς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα,  συνολικά 120 προσωπικότητες έχουν ταφεί κοντά στην εκκλησία, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στρατιωτικοί αξιωματούχοι επειδή διαπιστώθηκε φορούσαν μπότες με περίβλημα σιδήρου.

Οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι σε ένα από τους τάφους βρισκόταν θαμμένος ένας άνδρας με περασμένο ένα μενταγιόν που απεικονίζει τη Γέννηση του Χριστού ενώ σε  ένα άλλο τάφο  που βρισκόταν θαμμένη μια νεαρή γυναίκα  βρέθηκαν  65 αργυρά και χάλκινα νομίσματα.



Πηγή : Novinite.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: