Social Icons

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα γέμισαν όλοι οι δρόμοι της Νορβηγίας






Από την contessa

Περισσότεροι από 150.000 Νορβηγοί συγκεντρώθηκαν  εχθές το βράδυ στο Όσλο κρατώντας κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να θρηνήσουν και να διαμαρτυρηθούν για τα 76 άτομα που σφαγιάστηκαν την Παρασκευή από τον μακελάρη της Νορβηγίας.  

Ανάμεσα στη λαοθάλασσα που γέμισε με τριαντάφυλλα τη κεντρική πλατεία και τους δρόμους παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας υπουργός Jens Stoltenberg, η σύζυγος του Ingrid. Στο πλήθος ήταν  και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της χώρας - Διαδόχου Haakon και η σύζυγός του Princess Mette-Marit και η Πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ.



Στο πένθος έχει βυθιστεί η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας. Στους 76 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την δολοφονική μανία του Νορβηγού μακελάρη, ήταν και ο ετεροθαλής αδερφός της πριγκίπισσας Μette Marit. Ο Trond Berntsen, ήταν από τους πρώτους που έπεσε νεκρός όταν ο Anders Behring Breivik άρχισε να σκορπά το θάνατο στο νησί Utoya. Η πριγκίπισσα ήταν συντετριμμένη. Μαζί με τον πρίγκιπα Haakοn-διάδοχο του θρόνου-., έφτασαν μαυροφορεμένοι στην εκκλησία του Sundvollen, ώστε να πουν το τελευταίο αντίο στον αδερφό της αλλά και στα δεκάδες θύματα του δολοφόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: