Social Icons

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Παστιτσάδα… η famous Κερκυραική !

Από την Contessa

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχαράκι
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες φρέσκο σκόρδο
1 ποτήρι  του κρασιού λευκό κρασί
½ ποτηράκι της ρετσίνας ξύδι λευκό
1 κουτί χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
2 ξυλαράκια κανέλλας
3 γαρύφαλλα
2 φύλλα δάφνη
Λίγο μπαχάρι σκόνη
Λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη
Λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό
Λίγο κίμινο σκόνη
2 φύλλα δάφνης
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
μακαρόνια χοντρά

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λίγο Βούτυρο Κέρκυρας για τα μακαρόνια







Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχαράκι σε κομμάτια. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια στην αρχή μόνα τους και σβήνουμε με λευκό ξύδι.  Έπειτα τα ροδίζουμε στο λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασάκι.

Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά κι αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση με δύο ώρες.  Στη χύτρα το κρέας χρειάζεται από 35 λεπτά έως 40 λεπτά περίπου.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με βούτυρο Κέρκυρας. Αμέσως μετά ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα του κρέατος.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα. Ξεχωριστά σερβίρουμε το κρέας σε άλλη πιατέλα.  Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: