Social Icons

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Λιγκουίνι αλ…πέστο!





Από την Contessa


Υλικά (για 4 μερίδες)


1/4  φλιτζανιού  ελαιόλαδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο ξεχωριστά
3 σκελίδες από ένα μέτριο σκόρδο
1/4 κουταλάκι του  γλυκού αλάτι
1  κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
1 φλιτζάνι φρέσκα φυλλαράκια  βασιλικού
Εxtra μερικά φυλλαράκι για το γαρνίρισμα.
1/4 φλιτζανιού . τριμμένη παρμεζάνα
Μια και μισή κουταλιά της σούπας  τυρί ρομάνο (φρεσκοκομμένο)
Ένα πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι





Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρόλι 1 κουταλιά λάδι σε μέτρια με χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε τα κουκουνάρια. Τα τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα (γύρω στο μισό λεπτό), ενώ ταυτόχρονα κουνάτε το τηγάνι συνέχεια για μην κολλήσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Ξεπλένετε καλά το βασιλικό, πετάτε τα κοτσάνια, και τον σουρώνετε. Πατήστε τα φιλαράκια  του βασιλικού καλά μέσα στο φλιτζάνι ώστε να χωρέσει όσο πιο πολλά γίνεται.
Βάζετε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι. Τα χτυπάτε στο μπλέντερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε και το άλλο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε καλά.
Βράζουμε τα μακαρόνια με τον κλασικό τρόπο. Σουρώνουμε και όταν τα αδειάζουμε στο τσουκάλι τα καίμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στην Ιταλία δεν βάζουν λάδι όταν τρώνε πέστο γιατί έχει αρκετό η σάλτσα.
 Ρίχνουμε αμέσως τη σάλτσα να δέσει με τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με χαλαρές κινήσεις.  Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα extra αν κάποιος θέλει και άλλη και δύο φυλλαράκια βασιλικού για γαρνιτούρα.

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: