Social Icons

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΤΡΕΧΤΕ.....ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ!!


15.7.11

Αρχίζουν επισήμως σήμερα 15 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου με τιμές που θα κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων.

Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας προβλέπει ότι «οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές με το σταγονόμετρο κατά την διάρκεια των εκπτώσεων» και συνιστά αγορές με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

Παράλληλα, προσθέτει ότι πρέπει να κάνουν σύγκριση τιμών και ποιότητας, έλεγχο των τιμών πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές καθώς και αγορές χωρίς βιασύνη. Επιπλέον, ζητούν την αποφυγή χρήσης πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

Εφιστούν προσοχή στα καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους καθώς «αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων».

Ακόμα, οι καταναλωτικές ενώσεις συνιστούν οι αγοραστές να ρωτούν εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και πάντοτε να ζητούν απόδειξη για όλες τις αγορές.

Εάν οι καταναλωτές διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, πρέπει να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο τηλεφωνικό αριθμό 1520.

Δεν υπάρχουν σχόλια: