Social Icons

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δροσερό Πορτοκαλογλυκό!






Από την Contessa
Είναι ένα απίστευτο δροσερό γλυκάκι που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!
Μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα με εύκολα και απλά υλικά.


Υλικά

3 κούπες συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα
3 κούπες γάλα φρέσκο
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση βανίλια
1 πακέτο μπισκότα Πτι- μπερ ή Μιράντα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Λίγο κονιάκ για το ράντισμα των μπισκότων- προαιρετικά
Λίγη σαντιγί – προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε για να ζεσταθούν 2,5 κούπες του καφέ πορτοκαλάδα και σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2,5 κούπες φρέσκο γάλα.

Για την ποσότητα της πορτοκαλάδας που έχουμε κρατήσει και είναι μισή κούπα διαλύουμε το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου Γιώτης. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και στην μισή κούπα γάλα ενώ προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την πορτοκαλάδα το μείγμα της κούπας με το πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνουμε την φωτιά και την αφήνουμε.

Στη κατσαρόλα με το γάλα, προσθέτουμε την άλλη μισή κούπα γάλα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε επίσης μέχρι να πήξει. Το συγκεκριμένο μείγμα αργεί περισσότερο από την πορτοκαλάδα και πρέπει να το ανακατεύουμε συνεχώς.

Αφήνουμε τα δύο μείγματα να κρυώσουν για λίγο -εκτός ψυγείου παίρνουμε μια φόρμα-πλαστικό μπολ , που να κλείνει αεροστεγώς. Βάζουμε πρώτα το μείγμα της πορτοκαλάδας από πάνω απλώνουμε μια στρώση μπισκότα -τα οποία προηγουμένως έχετε ραντίσει με λίγο κονιάκ αν θέλουμε και ρίχνουμε τη κρέμα.

Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα πάνω από την κρέμα, σκεπάζουμε την φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει το γλυκό.

Μόλις το πορτοκαλογλυκό κρυώσει αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια μεγάλη πιατέλα και αν θέλουμε τη γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: