Social Icons

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ: 4 νεκροί στο σχολείο της Τουλούζ




Απο την Contessa, 

Σοκαρισμένη η Γαλλία μπροστά στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ της Τουλούζης που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 4 ανθρώπων.   
Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εύρεση του δολοφόνου που άνοιξε πυρ σε εβραϊκό σχολείο της νοτιοδυτικής Γαλλίας, σκοτώνοντας έναν ραβίνο, τους δύο μικρούς γιούς του και την κόρη του διευθυντή του σχολείου.

Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το δείκτη ετοιμότητας για τρομοκρατική απειλή στην περιοχή της Τουλούζ, μετά την επίθεση στο σχολείο Οζάρ Χατόρα, από ένοπλο ο οποίος διέφυγε με μοτοσυκλέτα.
Πρόκειται για την τρίτη πολύνεκρη επίθεση στην συγκεκριμένη περιοχή τις τελευταίες 8 μέρες από ένοπλο με μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο όπλου.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανεβάζει στο «κόκκινο» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στην Τουλούζη, διαμηνύοντας ότι αυτή η απεχθής πράξη δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Ο κ. Σαρκοζί χαρακτήρισε την επίθεση «εθνική τραγωδία» και δεσμεύτηκε στη σύλληψη του δράστη λέγοντας ότι «η κτηνωδία και η σκληρότητα δεν μπορούν να υπερισχύσουν».
Τα μέτρα ασφαλείας είναι ύψιστα σε σχολεία και συναγωγές. Οι Γάλλοι είναι έκπληκτοι και προβληματισμένοι, καθώς είναι εξίσου σπάνιες οι επιθέσεις σε σχολεία και οι δολοφονικές επιθέσεις κατά εβραίων.

«Ερευνούμε σε δυο προφανείς κύριες υποθέσεις: την ισλαμική και την ακροδεξιά, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες» δηλώνει πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και το ίδιο όπλο που σκότωσε τους στρατιώτες, τα παιδιά και τον δάσκαλο» δήλωσε το βράδυ της Κυριακής σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος, λίγες ώρες αφότου επισκέφθηκε το εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης μιλώντας για εθνική τραγωδία.

Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε, επίσης, πως αναστέλλει έως την Τετάρτη την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου-Μαΐου, μία εκστρατεία που έχει επικεντρωθεί κατά πολύ σε ζητήματα μειονοτήτων.
Σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος θα δεχθεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία στη μνήμη των μικρών παιδιών που σκοτώθηκαν.

Η επιβεβαίωση πως ο δράστης του μακελειού στο σχολείο Οζάρ Χατοράχ αφαίρεσε τη ζωή των τριών στρατιωτών την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε φόβους και ανησυχία ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος βάζει τώρα συνολικά στο στόχαστρο τις μειονότητες στη Γαλλία.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο δράστης έφθασε με μηχανή, κατά τα φαινόμενα μόνος, σκόρπισε το θάνατο και εξαφανίστηκε. Στην επίθεση στο σχολείο χρησιμοποίησε δύο όπλα -με το ένα από αυτά είχε αφαιρέσει την περασμένη εβδομάδα τη ζωή των στρατιωτών.

«Πυροβολούσε ό,τι βρισκόταν μπροστά του, παιδιά και ενήλικες. Κυνήγησε τα παιδιά μέσα στο σχολείο» δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Μισέλ Βαλέ.

Νεκρός έπεσε από τις σφαίρες ο 30χρονος ραβίνος του σχολείου Τζόναθαν Σάντλερ. Ξεψύχησαν οι δύο γιοι του Γκάμπριελ και Άριε, τεσσάρων και πέντε ετών, ενώ ο καθηγητής του σχολείου είδε να πεθαίνει στα χέρια του η οκτάχρονη κόρη του, Μίριαμ Μονσονέγκο, παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την κρατήσουν στη ζωή.
Επρόκειτο για τη χειρότερη αντισημιτική επίθεση στη Γαλλία από τον Αύγουστο του 1982, όταν έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδα και πυροβολισμούς στο εστιατόριο Goldenberg σε εβραϊκή γειτονιά στο κεντρικό Παρίσι.

Η Γαλλία διαθέτει τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στη Δυτική Ευρώπη (περίπου 600.000), καθώς και τη μεγαλύτερη μουσουλμανική, περί τα πέντε εκατομμύρια. Στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας ζουν περίπου 10.000 με 15.000 εβραίοι σε πληθυσμό 400.000 κατοίκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: