Social Icons

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τα γεμιστά της Σαρακοστής…!



Απο την Contessa,

Υλικά (για 6 άτομα):
6  ντομάτες σφιχτές
6 πιπεριές + 1 για την γέμιση
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μέτριες πατάτες
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ

Εκτέλεση:
  • Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε ένα μπόλ και ψιλοκόβουμε.
  • Ξεσποριάζουμε τις  πιπεριές και ψιλοκόβουμε την έχτρα στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες και σουρώνουμε το ζουμί τους το οποίο και κρατάμε στην άκρη
  • Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ρύζι και τα εσωτερικά των λαχανικών της ντομάτας  καθώς και τον δυόσμο και τον μαϊντανό και μια κουτάλα της σούπας ελαιόλαδο . Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και γεμίζουμε.  
  • Έχουμε τοποθετήσει εντωμεταξύ τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες.
  • Ρίχνουμε από πάνω από τα λαχανικά που είναι στρωμένα στο ταψί το ζουμί από τις ντομάτες και μισή κουτάλα ελαιόλαδο. Με το χέρι μας σκορπίζουμε από πάνω λίγο αλάτι.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 170 βαθμούς. Στο μισάωρο του ψησίματος με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τα γεμιστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: