Social Icons

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΛΤΕΡ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Απο την Contessa, 

Άμεση εφαρμογή των νόμων  και εξόφληση δεδουλευμένα 14 μηνών ζητάνε οι εργαζόμενοι του Alter με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αναφορά γίνεται και στον μεγαλομέτοχο του σταθμού Γιώργο Κουρή, ο οποίος έχει κινήσει τις διαδικασίες ένταξης της εταιρείας στο προ πτωχευτικό άρθρο 99.

Οι εργαζόμενοι αναφέρονται και στον πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέτοχο της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» Κώστα Γιαννίκο που παραιτήθηκε και ρωτούν «αν έχει ή όχι νομικές ευθύνες για την πολύμηνη μη καταβολή δεδουλευμένων;»

Μικρό απόσπασμα επιστολής….
….Οι 650 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και οι οικογένειές μας, είμαστε για περισσότερο από 14 μήνες όμηροι στα σκοτεινά οικονομικά παιχνίδια των εργοδοτών μας. Απευθυνόμαστε σε σας ως τελευταία ελπίδα μας για να σας ζητήσουμε να τηρηθούν οι νόμοι, κάτι που ως αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει.
      Ο μεγαλομέτοχος του σταθμού Γ. Κουρής έχει κινήσει τις διαδικασίες ένταξης της εταιρείας στο προπτωχευτικό άρθρο 99. Ρωτάμε:
  • Είναι ή όχι υποχρέωση της εταιρείας που επιδιώκει την ένταξη, να έχει εξοφλήσει τους εργαζομένους της;
  • Αν ναι, γιατί δεν διακόπτεται η διαδικασία εφ’ όσον ο κ Κουρής αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα 12 μηνών, παρά την έγγραφη δέσμευσή του στο δικαστήριο;
  • Ποιοι νόμοι επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη εταιρείας ΜΜΕ να οφείλει δεκάδες μισθούς μεταξύ των οποίων το Δώρο Χριστουγέννων και, παρά τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν, να μην έχει κινηθεί κάποια νομική διαδικασία σε βάρος του;
  • Πώς είναι δυνατό η Πολιτεία να προστατεύει έναν επιχειρηματία- ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού που δεν εκπέμπει; Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει διακόψει την παροχή σήματος μέσω των πομπών του Υμηττού και της Πάρνηθας, της DIGEA και –λόγω χρεών- της NOVA.
  • Πώς οι αρμόδιοι φορείς του επιτρέπουν να διατηρεί την άδεια πανελλήνιας εμβέλειας για ένα κανάλι το οποίο Ο ΙΔΙΟΣ έχει θέσει εκτός συχνοτήτων;
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ζητούμε από σας την παρέμβασή σας, ώστε να κινηθεί ουσιαστικά και αποφασιστικά η Πολιτεία για να διερευνήσει:…..

Συνέχεια στο     /       Πηγή: ergazomenoialter.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: