Social Icons

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ένας δικτάτορας …Αλαντίν της Γουαντίγια



Απο την Contessa,
Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει πολλά εκατομμύρια στο box office, το χιούμορ του είναι καυστικό και η σάτιρα του περνάει ως οδοστρωτήρας πάνω από πρόσωπα και γεγονότα που συμβαίνουν στη διεθνή κοινότητα.

Ο Βρετανός ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν , αντιγράφοντας την εκκεντρικότητα του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με μία ανορθόδοξη πολιτικά ταινία του Λάρι Τσάρλς  που έχει  τίτλο Ο Δικτάτορας.
Γιος ενός Ουαλού εμπόρου και μιας καθηγήτριας αερόμπικ από το Ισραήλ, ο Σάσα Μπάρον Κόεν μεγαλώνει τηρώντας τις εβραϊκές παραδόσεις και βλέποντας μανιωδώς τις ταινίες του Πίτερ Σέλερς. Ειδικά οι περιπέτειές του ως επιθεωρητή Κλουζό μαγεύουν την ψυχή του μικρού Σάσα Μπάρον, που από νωρίς καταλαβαίνει τι θέλει να γίνει. 

Στη φετινή απονομή των Οσκαρ ο ίδιος σκόρπισε το χάος μαζί με στάχτες όταν εμφανίστηκε ντυμένος δικτάτορας έχοντας μαζί του την «τέφρα» το πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνκ-ιλ και η τέφρα « τυχαία», έπεσε πάνω στον σχολιαστή του Ε!.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας , ενώ όλα είναι έτοιμα για τον παντοδύναμο ηγέτη της Γουαντίγια να εκφωνήσει τον λόγο του στην Αμερική, ξαφνικά όλα αλλάζουν. Ο ίδιος υφίσταται μια ολοκληρωτική αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση που τον καθιστά αγνώριστο σε μια άγνωστη χώρα, την οποία μάλιστα μισεί, αλλά για καλή του τύχη η αγνώριστη Άννα Φάρις έρχεται να τον περιμαζέψει και να τον... σώσει. Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι Μπεν Κινγκσλεϊ, Τζον Σι Ράιλι κ.α.
Η ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 19 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: