Social Icons

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τα δάκρυα του Βλαντιμίρ Πούτιν και η εξαετή θητεία του.




O Βλαντιμίρ Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο για την εξαετή θητεία του έχοντας κερδίσει με άνεση και ποσοστό άνω του 60% την προεδρία της Ρωσίας. 

Μόλις εχθές, μετά την ανακοίνωση των exit poll περισσότεροι από 100.000 ι Μοσχοβίτες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το Κρεμλίνο πανηγυρίζοντας για την νίκη του Πούτιν. Εκείνος βρισκόταν για να τους χαιρετήσει ενώ ο φακός κατέγραψε το δακρυσμένο βλέμμα του που ο ίδιος αργότερα σε ερώτηση που δέχτηκε το απέδωσε στον έντονο αέρα που επικρατούσε….

Από την άλλη , η αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά καταγγέλλοντας νοθεία ενώ δηλώνει ότι δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα "Δεν συνέβη τίποτε απροσδόκητο... Όλοι ήξεραν ότι ο Πούτιν θα οργάνωνε μία νίκη από τον πρώτο γύρο, ανακηρύσσοντας εαυτόν πρόεδρο. ΄΄ 

Ο Β. Πούτιν κέρδισε τις προεδρικές με μεγάλη διαφορά, όμως η εξουσία «δεν θα καταφέρει να αυξήσει την νομιμότητά του», η οποία πλήττεται από τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, γράφει η οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Η ειρηνική διαμαρτυρία θα συνεχισθεί και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξει στην πτώση του καθεστώτος του Πούτιν, όπως το γνωρίζουμε", δήλωσε ο Αλεξέι Ναβάλνι, εκ των ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης στο ραδιοφωνικό δίκτυο Ηχώ της Μόσχας.

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ ο φιλελεύθερος Βλανίμιρ Ροσκόφ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν είναι νόμιμο.

Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: