Social Icons

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μια μακαρονάδα… με γαρίδες!



 Απο την Contessa, 


Υλικά
  • 500 gr λιγκουίνι
  • 1 ½ κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες αποφλοιωμένες και τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 2 κουτάλια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γεμάτο γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις γαρίδες με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνετε πάνω σε μια μαλακή πετσέτα να στεγνώσουν καλά.
Σε χαμηλή - μέτρια φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι τύπου Wok ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί λίγο, προσθέτετε το βούτυρο και το κρεμμύδι και το αφήνετε να τσιγαριστεί για 2 λεπτά. 

Στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Mετά, σε πιο δυνατή φωτά, ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ντομάτες και το βασιλικό, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στο τέλος, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα μετά ρίξτε το μισό μαϊντανό και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βράζετε τα λιγκουίνι σε νερό, που θα έχετε αλατίσει αφού έχει πάρει βράση. Μην τα αφήσετε να παραβράσουν, γιατί θα λασπώσουν και θα κολλάνε.
Είναι προτιμότερο να είναι al dente. Σουρώστε τα, ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το μείγμα με τις γαρίδες. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: