Social Icons

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ: Θα είναι ένας εξαιρετικός …Πάμπλο Πικάσο!



Απο την Contessa, 

Είναι ο έρωτας και η επανάσταση. Είναι ο άνδρας που επί τη εμφανίσει του,  σε αναστατώνει...

Η κορμοστασιά του σε συνδυασμό με τη μπρουτάλ λαγνεία του προσδίδει τα στάνταρ χαρακτηριστικά ενός Λατίνου εραστή. 

Τον κοιτάς και ταξιδεύεις στην ερωτική Ισπανία, κλακέτες κτυπούν ρυθμικά, κόκκινα πανιά ανεμίζουν, βλέπεις ταύρους να τρέχουν , αρένες να γεμίζουν και φωνές να καλούν δυνατά τον ένα και ξεχωριστό ταυρομάχο…. ΟΛΕ ΑΝΤΟΝΙΟ !

Μετά γυρίζω πλευρό και κοιμάμαι. 
Όταν ακούω όμως ταγκό …οι αισθήσεις ξυπνούν και πάλι βλέποντας ξανά μπροστά μου  τον Ζορό και έπειτα τον Τσε…. Τι άλλο να πως για αυτό το μελαχρινό αγόρι….Με συναρπάζει, με μαγεύει και με ξεμυαλίζει! Ομολογώ πως μέχρι σήμερα έχω δει τις περισσότερες ταινίες του και έχω ζηλέψει όλες… ανεξαιρέτως τις συμπρωταγωνίστριες του. 


Ο Αντόνιο Μπαντέρας , ο γλυκός μου ομορφάντρας,  θα βρεθεί το ερχόμενο καλοκαίρι υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του έμπειρου Κάρλος Σάουρα , για ένα ρόλο που είπε επιτέλους ναι!  Οι ΄΄33 Dias΄΄ δηλαδή 33 ημέρες είναι ο τίτλος της ταινίας όπου ο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον μεγάλο ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο μια νέα και υποσχόμενη ταινία που σίγουρα θα την δούμε υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. 

Ο ήρωας έξι ταινιών του Πέδρο Αλμοδοβάρ και του πετυχημένου ντεμπούτο του στο  αμερικανικό κοινό με το ντοκιμαντέρ «Μαντόνα: truth or dare» το 1991, όπου εμφανίστηκε ως αντικείμενο πόθου της διάσημης τραγουδίστριας τον έφερε λίγο αργότερα στο πλευρό του Αρμάντ Ασάντε και στο υποψήφιο για Όσκαρ «The mambo kings». 

Η συνέχεια ακόμα πιο συναρπαστική … «Σπίτι των πνευμάτων» του Μπίλι Όγκουστ, στο πλευρό του Τομ Χανκς στη δικαστική δραματική ταινία «Φιλαδέλφια»,  «Interview with the Vampire» δια χειρός Νιλ Τζόρνταν ο Αντόνιο μεταμορφώνεται σε βρικόλακα ,  ΄΄ Desperado΄΄ του Ρόμπερτ Ροντρίγκε και τόσα άλλα…

Για τον Μπαντέρας αυτός ο ρόλος ήταν μια πρόκληση αφού κι ο ίδιος όπως είπε στην El Pais, είναι από τη Μάλαγα και το σπίτι του βρίσκεται μόλις τέσσερα τετράγωνα μακριά από εκεί που ο μεγάλος Πάμπλο Πικάσο έφτιαξε τη Guernica. 

Αν και στην αρχή είχε απορρίψει το ρόλο στο τέλος είπε το πολυπόθητο ναι. 

O Αντόνιο Mπαντέρας βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία για τον συγκεκριμένο ρόλο, μιας και είναι 52 ετών, περίπου στην ίδια ηλικία με αυτήν που βρισκόταν ο ισπανός ζωγράφος όταν ζωγράφιζε τον πίνακα Guernica.

Δεν υπάρχουν σχόλια: