Social Icons

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μια νηστήσιμη μπουγάτσα…!






Απο την Contessa,


Υλικά:
  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο τύπου μαργαρίνη
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το βιτάμ λιωμένο και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά τον πάτο ενός ταψιού στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.

Γυρίζουμε τις άκρες γύρω-γύρω σχηματίζοντας ένα κόρφο.

Ψήνουμε σε αερόθερμο στους 170 για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα οι σφολιάτα μας.

Μόλις τη βγάλουμε και ζεστή όπως είναι  πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Αν την αφήσουμε να κρυώσει θα κοπεί πιο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: