Social Icons

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σήμερα η κηδεία του αξέχαστου ηθοποιού Νίκου Βασταρδή.



 Aπο την Contessa, 

Σήμερα στις 15.00 κηδεύεται στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου, ο αξέχαστος ηθοποιός Νίκος Βασταρδής. 

Tο βράδυ της Κυριακής 18 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών  , αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Μέχρι πριν από οκτώ μήνες ήταν υγιέστατος και δίδασκε στη σχολή του όμως τους τελευταίους μήνες η υγεία του Ν. Βασταρδή ήταν επιβαρυμένη εξαιτίας ενός ατυχήματός του.

Γεννημένος το 1924 στον Πειραιά, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, του Κάρολου Κουν και πρωτοεμφανίστηκε το 1942 στην «Αγριόπαπια »του Ίψεν.

Εκτός από το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε επίσης με το Θέατρο του Λαού και τους «Ενωμένους Καλλιτέχνες» (1945-1946), ενώ το 1947 συμμετείχε στον θίασο του Γιώργου Παππά και το 1948 στο θίασο Βασίλη Λογοθετίδη.

Το 1953 συγκρότησε δικό του θίασο οπερέτας, ενώ το 1955 και το 1956 επιστρέφει στην πρόζα και ερμηνεύει το Βοναπάρτη στο έργο του Τσβάιχ «Του φτωχού τ' αρνί» με τον θίασο Τζ. Καρούσου - Μαίρης Λεκκού.

Συμμετείχε σε κινηματογραφικές ταινίες «Χωρίς συνείδηση», «Ιπποκράτης και Δημοκρατία», «Παύλος Μελάς» κ.ά.
Από το 1962 έως το 1964 συμμετείχε στον θίασο Έλσας Βεργή και πρωταγωνίστησε στα έργα «Το μπαλκόνι» του Ζενέ, «Η βεντάλια της λαίδης Γουίντερμηρ» του Ό. Ουάιλντ, «Ο φυγάς» του Τεν. Γουίλιαμς.

Το 1965, ως συνθιασάρχης με τον Κατράκη και τη Βεργή, περιόδευσε στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας αρχαίες τραγωδίες.

Την περίοδο 1965-1966 έγινε συνθιασάρχης με τον Κ. Ρηγόπουλο και την Κάκια Αναλυτή. Έπαιξε στο Θέατρο Πορεία στο έργο του Κ. Μπαλ «Αν ο κόσμος μας έβλεπε μαζί». Ακουλούθησαν τα «Ευλαβικό γύναιο» του Σαρτρ στο Θέατρο «Φλωρίντα» με την Τιτίκα Νικηφοράκη, «Ο Τίγρης» του Σήσγκαλ στο Θέατρο Βεργή, «Επιστροφή στις Μυκήνες» του Ευαγγ. Αβέρωφ και «Λεωφορείον ο πόθος» του Τεν. Ουίλλιαμς (Κοβάλσκι), στο Θέατρο Κάβα θίασος Τζ. Καρέζη, «Θεοδώρα» του Γ. Ρούσσου και «Κυρία δε με μέλει» του Σαρντού (Ναπολέων), «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μ. Κατράκη (Έντγκαρ) 1971, «Μαυρόλυκοι» του Θαν. Πετσάλη με το «Εθνικό Θέατρο» στο Ηρώδειο 1971-1972, θίασος Τζ. Καρέζη, "Ασπασία" του Ιακ. Καμπανέλλη (Ανακριτής).

Το 1970 κάνει στροφή προς τη τηλεόραση και οι ερμηνείες του ήταν εξαιρετικές σε σειρές όπως οι «Εν τούτω νίκα», «Ανακριτικό γραφείο» και κυρίως η «Πορφύρα και αίμα» όπου υποδύθηκε τον Ρωμανό Διογένη δίπλα στη Βασίλισσα Ευδοκία της Βούλας Ζουμπουλάκη.


Το 1973 περιόδευσε με προσωπικό θίασο στις επαρχιακές πόλεις και αμέσως μετά έπαιξε, σε συνεργασία με τη Νόρα Βαλσάμη, το έργο του Σωβαζόν «Ξενοδοχείο η ευτυχία» στο θέατρο Όρβο. Τον επόμενο χρόνο (1974), ως συνθιασάρχης με την Ελ. Ερήμου, ανέβασε στο Θέατρο Γκλόρια το έργο του Άλκη Παπά «Σου χαρίζω τη γυναίκα μου».

Για πολλά χρόνια υπήρξε καθηγητής της υποκριτικής στη Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη και το 1992 ίδρυσε δική του Δραματική Σχολή.

Κόρη του είναι η ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Ανδριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: