Social Icons

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μια ….. Bella…Pizza!!!!



Υλικά (για 2 οικογενειακές πίτσες)
για τη ζύμη
2,5 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι ενεργός ξηρή μαγιά
1,5 – 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
6 κουταλιές λάδι
2 πρέζες ζάχαρη

για τη σάλτσα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι βασιλικός
2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ περασμένα από το μπλέντερ
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη

για το γαρνίρισμα
α ) κλασική με αλλαντικά
200 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
διάφορα αλλαντικά τις αρεσκείας σας (μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικο κ.τ.λ.) σε φέτες
½ πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
3 – 4 μανιτάρια σε φέτες

β ) μεσογειακή χωρίς αλλαντικά
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
100 γρ. χοντροτριμμένη φέτα
½ πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
3 – 4 μανιτάρια σε φέτες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
ρίγανη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Kοσκινίζετε το αλεύρι και κάντε μια λακκούβα στο κέντρο.
Ρίχνετε την μαγιά, το μισό χλιαρό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και ζυμώνετε προσθέτοντας σιγά – σιγά και το υπόλοιπο νερό, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μάλλον σφιχτή και να μην κολλάει.
Την χωρίζετε σε δύο μέρη και την αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει σκεπασμένη με πετσέτα για 40 – 45 λεπτά. Αλευρώστε τον πάγκο και ανοίξτε δύο δίσκους με διάμετρο όσο τα ταψιά της πίτσας (30 εκ. περίπου).

Λαδώστε τα ταψιά και βάλτε μέσα τη ζύμη. Αν θέλετε ανασηκώνετε τριγύρω τις άκρες για να κάνει κόρα και να μην χυθεί η γέμιση.
Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και μαραίνετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι. Μαγειρέψτε τη σάλτσα μέχρι να πήξει καλά και την αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αλείφετε τις πίτσες με την σάλτσα.

-Για την πίτσα αλλαντικών:
Πασπαλίζετε την βάση της πίτσας με το μισό τυρί. Αραδιάζετε τα αλλαντικά και τα λαχανικά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
-Για την μεσογειακή πίτσα β:
πασπαλίζετε την βάση της πίτσας με την μοτσαρέλα. Αραδιάζετε τα λαχανικά, πασπαλίζετε με την φέτα και την ρίγανη.
Ψήνετε τις πίτσες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (20 περίπου λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: