Social Icons

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Παγωμένη Τερίν Σοκολάτας…!




Απο την Contessa,

Υλικά:
300 γραμμ. Λευκή κουβερτούρα
150 γραμμ. Κουβερτούρα Bitter
¾  φλιτζανιού κρέμα φουντουκιού
2 κουταλιές λικέρ Τia Maria  ή Γκραν Μαρνιέ
6 αυγά
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη

Για τη σως:
100 γραμμ κουβερτούρα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη λευκή κουβερούρα σε μπαιν μαρί και την αναμειγνύουμε με τη κρέμα φουντουκιού και το λικέρ. Χτυπάμε τους κρόκους,  τους προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια,  χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα και τη πικρή κουβερτούρα,  τριμμένη μέσα στο μείγμα της λευκής σοκολάτας και ανακατεύομε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο  ταψί βουτυρωμένο και καλυμμένο με μεμβράνη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να δέσει η Τερίν.

Για τη σως λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος  και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την Τερίν κομμένη σε λεπτές φέτες με λίγη από τη σως !  

Δεν υπάρχουν σχόλια: