Social Icons

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κασκολάκια... και σκουφάκια..... για το κρύο!!!!!



Από την Contessa,

Αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρντρόμπας μας, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι το κασκόλ μας και οι σκούφοι μας. Είναι  κομμάτια  που προσδίδουν  στυλ στην εμφάνιση μας  αλλά μας  προστατεύουν  και από το κρύο.
Το κασκόλ στην Αρχαία Ρώμη, όταν ακόμα χρησιμοποιούνταν για θέμα υγιεινής και ονομαζόταν «sudarium» που σήμαινε ρούχο για τον ιδρώτα. Η χρήση του είχε να κάνει με τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού από το ζεστό καιρό. Αρχικά,  τα κασκόλ τα φορούσαν άνδρες αλλά σύντομα έγιναν αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών!
Μάλλινα, από μετάξι ή βαμβάκι παίζουν μεγάλο πλέον ρόλο στη βιομηχανία της μόδας καθώς φοριούνται σε διάφορα χρώματα και σχέδια ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα κασκόλ μέσα σε δύο ώρες μόνοι μας, αρκεί… να ξέρουμε από πλέξιμο! Ο σκούφος θα μας πάρει κανά δύο ώρες παραπάνω αλλά θα μας αποζημιώσει το αποτέλεσμα!

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τη συμβουλή μου, τότε αναζητήστε καταστήματα που πωλούν μαλλιά πλεξίματος. Εκεί θα σας καθοδηγήσουν τόσο για το νούμερο στις βελόνες σας όσο και για τη πλέξη σας. Υπάρχουν μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που παραδίδουν μαθήματα πλεξίματος. Άλλωστε το κασκόλ γίνεται με την πιο εύκολη πλέξη και είναι μια πολύ καλή απασχόληση.


Εγώ έμαθα να πλέκω στα 17μου…και αιτία ήταν ένας φαντάρος! Από εκεί και μετά, με την πολύτιμη βοήθεια της φίλης της μαμάς μου της κας Ιωάννας, να είναι καλά η γυναίκα, έμαθα να κάνω και δύσκολες πλέξεις. Βέβαια σε ό,τι αφορά ζακέτες και πουλόβερ που χρειάζονται κοψίματα και μέτρημα, δεν τα καταφέρνω ακόμα αλλά με τη βοήθεια κάποιου με εμπειρία το περνάμε το εμπόδιο!
Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα στο Διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, από την Τζούλια Ρόμπερτς, την Κάμερον Ντίαζ και τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ το έχουν ρίξει στο πλέξιμο. Είναι χαλαρωτικό, αντικαπνιστικό και δημιουργικό!

Στο Διαδίκτυο του πλεξίματος!
Υπάρχουν πολλά site που αφορούν το πλέξιμο, εκτός από το πολύ καλό εγχώριο ftiaxto.gr, τα περισσότερα είναι ξενόγλωσσα.
Στα δημοφιλέστερα συγκαταλέγονται τα αγγλόφωνα: www. knitting.about.com, ένα χρήσιμο site για αρχάριους και προχωρημένους. www.stichnbitch.co.uk, που διαθέτει χρήσιμα forum για να λύσετε όλες τις απορίες σας. Το www. yarnharlot.ca.blog. και το www.kinittinghelp.com, θα σας μάθει  να πλέκετε με τη βοήθεια βίντεο.

Επίσης, κυκλοφορούν πολλά εξειδικευμένα περιοδικά και θαυμάσια βιβλία, από τα οποία θα αντλήσετε σίγουρα έμπνευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Πολλά καταστήματα με παράδοση στο χώρο του νήματος και του μαλλιού παραδίδουν απλές συμβουλές, αλλά και μαθήματα σε μορφή σεμιναρίων για αρχάριους και προχωρημένους.



 

ΠΡΟΤΑΣΗ:
Μαλλιά «Σακαλάκ»

Πριν από λίγους μήνες, είχα έρθει σε επαφή με τον κο Σακαλάκ . Θυμάμαι λοιπόν που μου είχε πει ότι κάθε Σάββατο πρωί στο κατάστημα «Σακαλάκ» πραγματοποιούνται δίωρα σεμινάρια για όλα τα επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους που θέλουν να μάθουν νέες τεχνικές ή να λύσουν κάποιες μεμονωμένες πρακτικές απορίες.
Η κυρία που είναι υπεύθυνη για την εκμάθηση του πλεξίματος ασχολείται με τον καθένα ξεχωριστά και σύμφωνα με τον κ. Σακαλάκ, που συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς του ογδόντα χρόνια πριν.
Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 30, τηλ.: 210-32.31.710.
Tips
Πως όμως τα φοράμε; Η απάντηση είναι ότι υπάρχουν 4 τρόποι δεσίματος.

Παριζιάνικος :  Για να τον πετύχετε πρέπει να διπλώσετε το κασκόλ στη μέση, και να το γυρίσετε γύρω από το λαιμό σας. Στη συνέχεια περάστε τις άκρες μέσα από τη θηλιά που έχει δημιουργηθεί και στη συνέχεια σφίξτε ελαφρά τον κόμπο.

Casual :  Είναι ιδιαίτερα απλός αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δέσετε το κασκόλ με τέτοιο τρόπο ώστε η πιο κοντή πλευρά του να είναι πάνω από τον κόμπο. Ταιριάζει πολύ με στενά σακάκια, ενώ ενδείκνυται για επαγγελματικά σας ραντεβού.

Χαλαρό: Γυρίστε το μία φορά γύρω από το λαιμό σας και αφήστε το να πέσει χαλαρά χωρίς να σφίγγει το λαιμό. Συνδυάσετε το με  παλτό και καμπαρτίνα.

Σοφιστικέ :Περάσετε το κασκόλ στο λαιμό σας και αφήσετε τις δύο πλευρές του να πέφτουν χωρίς να κάνετε κανέναν κόμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: