Social Icons

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Παστίτσιο …κόλαση!



Υλικά
Ένα και ½ πακέτο μακαρόνια χοντρά.
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ κιλό κιμά χοιρινό
1  ½ κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 ½  κούπες χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμύδι
Ξύδι
αλάτι, πιπέρι
μπαχάρι
λίγη ζάχαρη,
κανέλα,
μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο φαγητού.



Για την μπεσαμέλ
8 κούπες γάλα
180 γρ. βούτυρο
16 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Μια Κνόρ

Επιπλέον
Μια και μισή κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το λάδι την ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και τα μπαχαρικά και τον αφήνουμε να σιγοβράσει. Στο τέλος το σβήνουμε με λίγο ξύδι και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο.  

Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Όταν κοντεύουν να γίνουν τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο λάδι
Στρώνουμε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με τυρί.
Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τον πασπαλίζουμε με τυρί, ρίχνουμε τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί. Τελειώνουμε με  μακαρόνια και πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, να κάψει, αλλά όχι να βράσει. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά , ρίχνουμε και την κνόρ . Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει αρκετά σφιχτή μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (40 – 50 λεπτά περίπου).



Δεν υπάρχουν σχόλια: