Social Icons

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Διαμάντια και... τιάρες στην έκθεση του Μπάκινχαμ!




Απο την Contessa,

Τα διαμάντια της βασίλισσας Ελισάβετ είναι παντοτινά αλλά και μοναδικά στον κόσμο.

Εξήντα  χρόνια μετά τη στέψη της και κατά τη περίοδο του καλοκαιριού, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κατά τον εορτασμό του Ιωβηλαίου, (Jubilee Celebration), το Μπάκινχαμ θα ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει μια μοναδική έκθεση διαμαντιών και βασιλικών κοσμημάτων. 



Κοσμήματα που διηγούνται μόνα τους την ιστορία των βασιλιάδων της Αγγλίας και πολύτιμα διαμάντια που αποδεικνύουν τη λατρεία της Ελισάβετ με αυτά από τα 21α γενέθλιά της έως σήμερα μαζί με το μοναδικό της  στέμμα που αναφέρεται ως «τιάρα της γιαγιάς», αφού ήταν ένα απο τα γαμήλια δώρα της γιαγιά προς την εγγονή το 1947.

 

Η έκθεση, που θα ανοίξει τις πόρτες της  για δύο μήνες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα εκθέσει με μια ιστορική αναδρομή τη σχέση των μοναρχών τα τελευταία 200 χρόνια με τα κοσμήματα.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει και διάσημο μικροσκοπικό στέμμα της Βασίλισσας Βικτωρίας, που περιέχει 1.200 διαμάντια.



Πολλά από τα ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα και τιάρες έχουν  υποστεί μετατροπές στη πάροδο των χρόνων, σύμφωνα με τις επιταγές πότε της μόδας και πότε από τις εκάστοτε προτιμήσεις  των πριγκιπισσών που τα φόρεσαν.

Η αξία του βασιλικού θησαυρού είναι ανεκτίμητη σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπευθύνου Jonathan Marsden ο οποίος δήλωσε ότι «Είναι σαν να ζητάμε να υπολογίσουμε βάρος του κόσμου πάνω στη γη. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο "




Βασίλισσα Ελισάβετ Β 'και ο Δούκας του Εδιμβούργου από το μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ την ημέρα της στέψης της βασίλισσας, 2 Ιούν 1953.


 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: