Social Icons

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Την ποινική δίωξη του Κ. Κουλούρη ζητάει ο ειδικός φρουρός που τραυματιστήκε



Απο την Μίρκα Πετροπούλου,

Σύμφωνα με  πληροφορίες  , ο ειδικός φρουρός ο οποίος τραυματίστηκε εχθές από τον πρώην βουλευτή Κίμωνα Κουλούρη έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση και περιέγραψε το γεγονός, ενώ ζητάει την ποινική δίωξη του κ. Κουλουρη για το τροχαίο ατύχημα και ό,τι προκύψει από τον τραυματισμό του ενώ κατάθεσε  ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος.Ο πρώην βουλευτής αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Το γεγονός συνέβη αργά χτες το βράδυ όταν ο κ. Κουλούρης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του,  αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ενώ προηγουμένως είχε σταματήσει  σε έλεγχο που του έγινε για τροχαία παράβαση, στη συμβολή των οδών Καλλιρρόης και Βουλιαγμένης. Ο βουλευτής διαψεύδει ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται ότι «γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση».

Σύμφωνα με την τροχαία, από την έρευνα του ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουλούρης δήλωσε ότι δεν είχε μαζί του έγγραφα και ότι μάλλον παραβίασε το κόκκινο, αλλά αρνήθηκε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό και απέδωσε το όλο θέμα στο εχθρικό κλίμα που υπάρχει εναντίον των πολιτικών.

«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα μια κοινωνία μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: