Social Icons

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το αντίο... στη Μαίρη Φαρμάκη



Απο την Αργυρώ Λαδά,


Πριν λίγες ημέρες ένα πρόωρο αντίο ψέλλισαν συγγενείς και φίλοι στην ηθοποιό, Μαίρη Φαρμάκη καθώς τα ανοιχτόχρωμα μάτια της ηθοποιού έκλεισαν για πάντα, σε ηλικία μόλις 63 ετών. Ουδέποτε χρησιμοποίησε την εξωτερική της εμφάνιση. Υπήρξε από τις πιο σεμνές παρουσίες στο χώρο της υποκριτικής  ενώ όλοι οι συνάδελφοί της μιλούν για την ταπεινή της συμπεριφορά και τη χαμογελαστή της παρουσία.

Η ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με την επάρατη νόσο και η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Από το πλευρό της δεν έλειψε ο σύζυγός της, ο άνθρωπος που της χάρισε την απόλυτη ευτυχία. Η αλήθεια είναι πως η όμορφη ηθοποιός, δεν απασχόλησε ποτέ τις στήλες των εφημερίδων και η ίδια άλλωστε απέφευγε να μιλά, παρά μόνο μέσα από τους ρόλους που αναλάμβανε να διεκπεραιώσει.


Η Μαίρη Φαρμάκη βγήκε στον καλλιτεχνικό χώρο το ’70 με ρόλο στην ταινία «Κορίτσι για αφίσα», όπως τιτλοφορείται  η βιντεοταινία που γύρισε το 1985.
Εμφανίστηκε σε θρυλικές σειρές της ασπρόμαυρης τηλεόρασης όπως «Η γειτονιά μας», «Οι Πανθέοι» και το «Ημερολόγιο ενός θυρωρού».

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όπως  «Η ταξιτζού», «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το φρούριο των αθανάτων», «Ένα αγόρι αλλιώτικο απ’ τα άλλα», «Η κρεβατομουρμούρα», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο τρελοπενηντάρης», «Αιχμάλωτοι του μίσους», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Ο ποδόγυρος», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», «Θανάσης ο αισιόδοξος».


Παράλληλα πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις υπηρετώντας την ελληνική κωμωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: