Social Icons

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

O κακός μας…ο καιρός!



Όλα τα είχαμε ήρθαν και τα τσουβαλάτα…αφού χιόνια και κρύο θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες σε όλη την χώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στην Αττική, για σήμερα, Δευτέρα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλα.

Επιπλέον, ακυρώθηκε το δρομολόγιο των 08.30 το πρωί από Ραφήνα προς Μαρμάρι, καθώς και το πρωινό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου για Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες.

Σε Μακεδονία και Θράκη Θα επικρατήσουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολική 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα ή χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: