Social Icons

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΜΒΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ: Εμπλεκόμενη σε οικονομικό σκάνδαλο η Κάρλα Μπρούνι!



Απο την Contessa,
Δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού «Le Marianne» έχει προκαλέσει πανικό στη Γαλλία καθώς αναφέρει ότι η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί,  Κάρλα Μπρούνι  είναι εμπλεκόμενη σε οικονομικό σκάνδαλο υποστηρίζοντας ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας με την ιδιότητα της πρέσβειρας του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS,  διοχέτευσε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ με μη νόμιμες διαδικασίες σε φίλο της επιχειρηματία , μέσω του ιδρύματός της για τον πολιτισμό και την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού.

Σύμφωνα με το άρθρο κύριος αποδέκτης των χρημάτων αυτών φέρεται να είναι ένας μουσικός, επιχειρηματίας, κουμπάρος και προσωπικός φίλος της Κάρλα Μπρούνι.
Η καμπάνια πρόληψης ονομάζεται «Γεννηθείτε χωρίς AIDS». Ενώ το Παγκόσμιο Ταμείο που δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια για την καταπολέμηση του AIDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης, έδωσε τα χρήματα αυτά απευθείας στον φίλο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, χωρίς να γίνει δημόσιος διαγωνισμός.

Από τη πλευρά του, το Παγκόσμιο Ταμείο διαψεύδει το δημοσίευμα του περιοδικού αναφέροντας ότι :  «Το άρθρο κάνει καταγγελίες που είναι αβάσιμες σχετικά με την εκστρατεία που ξεκίνησε το Ταμείο το 2010 με την υποστήριξη της κ.Μπρούνι-Σαρκοζί» .

Ο Νικολά Σαρκοζί μέσω του κεντρικού του γραφείου αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Ταμείου.

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Ταμείου δήλωσε  ότι η Κάρλα Μπρούνι ζήτησε από έναν φίλο της, ονόματι Julien Civange, να την εκπροσωπήσει και να δημιουργήσει ένα σχέδιο – concept,  για το πώς η ψυχαγωγία μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε  να γίνει γνωστή στο κοινό την μάχη κατά του AIDS.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: