Social Icons

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τα ''ματωμένα διαμάντια'...' της Κόμισσας του Wessex


Απο την Contessa,

Σε μεγάλο μπελά μπήκε όπως φαίνεται η Κόμισσα Σοφία του Wessex, 46 ετών σήμερα, μαζί με τον Κόμη Edward μετά τη πρόσφατη επίσκεψη τους  στη χώρα του Μπαχρέιν λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθώντας τα καθήκοντα τους ως απεσταλμένοι της Βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, παραβρέθηκαν στη δεξίωση και στο γεύμα της 21ης Δεκεμβρίου που έδωσε ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al-Khalifa ενώ κατά τη διάρκεια του ταξίδιου τους επισκέφθηκαν και τα Βρετανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.



Και μέχρι εδώ καλά… παρακάτω όμως είναι τα δύσκολα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η Κόμισσα  καθώς ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν της χάρισε  περιδέραια από διαμάντια ενώ ο κόμης έγινε αποδέκτης ενός πανάκριβου ρολογιού και μιας σπάνιας πένας.  

Μεγάλη μερίδα του ξένου τύπου διατύπωσαν ορθά κοφτά την άποψή τους για τα διαμαντένια δώρα που δέχτηκε η βασιλική αποστολή στο Μπαχρέιν και ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να πουληθούν άμεσα και τα λεφτά που θα προκύψουν από την πώληση να δοθούν στις πολιτικές διαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα καθώς ο λαός έχει εξεγερθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.  

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Ντένις ΜακΣέιν, πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι : «Λαμβάνοντας υπόψη τις φρικτές καταστάσεις, τον πόνο και την καταπίεση του λαού του Μπαχρέιν, θα ήταν μια καλή  χειρονομία για την κόμισσα του Wessex να δημοπρατήσει αυτά τα μπιχλιμπίδια και να διανέμει τα έσοδα για τα θύματα του καθεστώτος."

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μια εξέγερση χιλιάδων διαδηλωτών  κατά της μοναρχίας άφησε πίσω της 35 νεκρούς.

Η αξία των κοσμημάτων δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα καθώς το ακριβές περιεχόμενό των δώρων  δεν έχει αποκαλυφθεί.

Συμπληρωματικά,  πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κόμης έλαβε επίσης ένα μεταξένιο χαλί από το διάδοχο του θρόνου του Μπαχρέιν, πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα, ο οποίος έδωσε επίσης την κόμισσα ένα ασημένιο κύπελλο και μαργαριτάρι.


Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Βασιλικού πρωτοκόλλου ισχύει το εξής:  "Πριν από την αποδοχή οποιουδήποτε δώρου, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται πάντα, εφόσον είναι εφικτό, με το δότη, το λόγο και την αφορμή και τη φύση του δώρου. "
Οι επισκέψεις από μέλη της βασιλικής οικογένειας σε ξένες χώρες διοργανώνονται με την καθοδήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η εκπρόσωπος τύπου της Κόμισσας και του Κόμη δεν δέχτηκε να σχολιάσει τίποτα για το γεγονός.

Ο κ. MacShane χθες το βράδυ έθεσε το θέμα στην William Hague,  δηλώνοντας ότι : "Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στις ωμότητες που πραγματοποιούνται υπό την εξουσία του δυναστική Khalifa ….’’


Το Buckingham Palace βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με ένα μεγάλο δίλλημα… Να επιστρέψει τα κοσμήματα πίσω στο Μπαχρέιν  ; ή να τα δημοπρατήσει και να δώσει τα έσοδα στα θύματα του καθεστώτος του βασιλιά Hamad bin Isa Al-Khalifa.

Πληροφοριακά και μόνο,  ένα αντίστοιχο δώρο είχε δεχτεί πριν από χρόνια, το 2007  η Δούκισσα της Κορνουάλης όταν της χαρίστηκαν κοσμήματα διακοσμημένα με πανάκριβους λίθους , δώρα από τη σαουδαραβική βασιλική οικογένεια και υπολογίζεται ότι είναι αξίας τους  ήταν άνω των £ 2.000.000.!!!






πηγή: telegraph

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: