Social Icons

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ενας ...ΦΟΒΟΣ...πάνω απο κεφάλια μας!






Απο την Contessa,
Έχω την εντύπωση ότι δεν μας μπήκε και πολύ καλά το 2012… Δεν μας έφταναν οι  γήινες σφαλιάρες και κατραπακιές …έρχονται και οι εξωγήινες  να πέσουν πάνω στα κεφάλια μας…! Από πού να φυλαχτούμε πλέον στις ημέρες μας που σε λίγο οι προφητείες της Αποκάλυψης θα μοιάζουν παιδικά παραμυθάκια μπροστά σε αυτά που  ζούμε… καθώς  ενα μεγάλο διαστημικό σκάφος με όνομα…και πράμα…Fobos-Grunt , που θεωρείται το μεγαλύτερο διαπλανητικό σκάφος που έχει εκτοξευφθεί ποτέ, απέτυχε να πυροδοτήσει τον κινητήρα του για Άρη ενώ παραμένει κολλημένο σε γήινη τροχιά και θα μπει στην ατμόσφαιρα στις 15 Ιανουαρίου όπως εκτιμά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το Fobos-Grunt έχει βάρος 14,6 τόνους και κανείς δεν γνωρίζει πού θα καταπέσει η αποτυχημένη αποστολή ενώ κινείται σε ασταθή τροχιά με γεωγραφικό πλάτος που κυμαίνεται από τις 51 μοίρες βόρεια μέχρι τις 51 μοίρες νότια -χοντρικά, μια ζώνη από το Λονδίνο στο Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι την Παταγονία της Χιλής στο Νότιο Ημισφαίριο. Δεδομένου όμως ότι το 70% της επιφάνειας του πλανήτη καλύπτεται από νερό, το πιθανότερο όπως υποστηρίζουν,  είναι ότι τα συντρίμμια δεν θα πέσουν σε ανθρώπινα κεφάλια!
Την ημερομηνία της 15ης Ιανουαρίου ανακοίνωσε σε ρωσικά μέσα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Αλεξέι Ζολοτούκιν τονίζοντας ότι η ημερομηνία ενδέχεται να αλλάξει από «εξωτερικούς παράγοντες» και ότι ο στρατός παρακολουθεί στενά τη φθίνουσα τροχιά του σκάφους.

Η αποστολή προγραμματιζόταν να φτάσει το 2013 στον Φόβο, ένα από τα δύο μικρά φεγγάρια του Άρη όπου θα συνέλεγε δείγματα του εδάφους τα οποία θα εκτινάσσονταν με μια κάψουλα και θα έφταναν στη Γη το 2014.  

Κύριε Ζολοτούκιν…το καλό που σας θέλω… δείτε που θα πέσει αυτό ο Fovos…γιατί θα χάσω πάσα ιδέα για εσάς….!





πηγη: in.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: