Social Icons

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Λαχταριστό …Οσομπούκο!



Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος από το κότσι
Λίγο αλεύρι για το κρέας
3 κουταλιές βούτυρο, (φαγητού)
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Το σκουπίζουμε και το αλευρώνουμε. Στη συνέχεια το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο φαγητού. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε και αυτά.



Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τη ντομάτα , το σκόρδο, το μαϊντανό, το καρότο,  αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και ενάμιση φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μισή ώρα ακόμη ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε το οσομπούκο με ταλιατέλες ή πατάτες πουρέ ή ρύζι τύπου Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: