Social Icons

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τρομοκρατική επίθεση; | Σε κατάσταση συναγερμού οι ΗΠΑ




3 νεκροί από την επίθεση στη Βοστόνη, εκ των οποίων ένα αγόρι. Στους σχεδόν 150 τραυματίες περιλαμβάνονται οκτώ παιδιά.
Δέκα άνθρωποι έχουν ακρωτηριαστεί.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές των ΗΠΑ στον απόηχο της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σχεδόν 150. Την ίδια στιγμή, οι αμερικανοί αναλυτές παραπέμπουν σε τρομοκρατική οργάνωση από το εξωτερικό για την επίθεση (όπως η αλ Κάιντα ή οι Ταλιμπάν που πάντως αρνούνται κάθε ανάμιξη), καθώς τα χτυπήματα από το εσωτερικό της χώρας έχουν κατά κανόνα στόχο κυβερνητικά κτήρια.


Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν την Τρίτη στη Βοστόνη και ερευνούν τσάντες και σακκίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς, μια ημέρα αφού οι εκρήξεις δύο βομβών στοίχισαν τη ζωή σε
Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 2:50 μ.μ. (21:50 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας κοντά στη γραμμή του τερματισμού, περίπου δύο ώρες αφού είχαν τερματίσει οι πρώτοι αθλητές.

Ένα 8χρονο αγόρι είναι μεταξύ των νεκρών, 144 άνθρωποι νοσηλεύονται, 17 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση 25 άλλων χαρακτηρίζεται σοβαρή, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο νοσοκομειακούς αξιωματούχους.

Στους τραυματίες περιλαμβάνονται οκτώ παιδιά. Δέκα άνθρωποι έχουν ακρωτηριαστεί, καθώς από την έκρηξη των βομβών εκτοξεύθηκαν μπίλιες από ρουλεμάν, που προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, μετέδωσε το CNN. Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις παραμένει αποκλεισμένη στη Βοστόνη, αλλά η υπόλοιπη πόλη λειτουργεί κανονικά.

"Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στη δουλειά τους θα παρατηρήσουν μια αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στην πόλη", ανακοινώθηκε από το γραφείο του δημάρχου. "Δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν απ' αυτή την παρουσία της Εθνοφρουράς και άλλων ένοπλων αστυνομικών σε σημαντικά σημεία της πόλης".

Μια αγρυπνία με κεριά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 8 μ.μ. (03:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στην Εκκλησία της Οδού Άρλινγκτον.

Τα μέτρα ασφαλείας
έχουν ενισχυθεί και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον. Οι αεροπορικές αρχές απαγόρευσαν για λίγο τις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Βοστόνη.

Τσάντες που άφησαν πίσω τους δρομείς και θεατές οι οποίοι έτρεξαν να διαφύγουν, ερευνώνται ως ύποπτα πακέτα, δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε πάντως τη Δευτέρα να χαρακτηρίσει το επεισόδιο τρομοκρατική επίθεση.

"Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί και δεν πρέπει να σπεύδουμε σε συμπεράσματα πριν να έχουμε όλα τα στοιχεία", δήλωσε τη Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος.
"Όμως μην απατάσθε, θα φθάσουμε ως το τέλος", πρόσθεσε. "Οποιαδήποτε άτομα ευθύνονται, οποιεσδήποτε οργανώσεις ευθύνονται, θα αισθανθούν όλο το βάρος της δικαιοσύνης".

Ένας αξιωματούχος
του Λευκού Οίκου δήλωσε αργότερα πως πρόκειται "σαφώς για πράξη τρομοκρατίας" και "μια εμπεριστατωμένη έρευνα θα προσδιορίσει αν ήταν σχεδιασμένη και πραγματοποιήθηκε από κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ξένη ή εγχώρια".




Πηγή: Sky

Δεν υπάρχουν σχόλια: