Social Icons

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ένας Αλ Πατσίνο...για τον Ωνάση!







Αλ Πατσίνο ή Χαβιέρ Μπαρδέμ; 

Οργιάζει η φημολογία για το ποιος τελικά θα ερμηνεύσει τον Αριστοτέλη Ωνάση στην κινηματογραφική βιογραφία του Έλληνα κροίσου που ετοιμάζει ο Βραζιλιάνος Φερνάντο Μεϊρέγες («Η πόλη του Θεού»). Ο σκηνοθέτης φαίνεται πως έχει καταλήξει, αλλά δεν ανακοινώνει ακόμη το όνομα του ηθοποιού.


Πάντως, όλα δείχνουν πως η ταινία θα συζητηθεί - ίσως μάλιστα και να ενοχλήσει όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Ο λόγος είναι πως βασίζεται στο βιβλίο του Πίτερ Εβανς «Νέμεσις: η πραγματική ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση, της Τζάκι Ο και το ερωτικό τρίγωνο που οδήγησε στην πτώση των Κένεντι» (1968), ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται πως ο Ωνάσης χρηματοδότησε τη δολοφονία του Μπομπ Κένεντι.
 
Η ταινία θα επικεντρώνεται στις σχέσεις του Ωνάση με τον Κένεντι, ο οποίος πραγματοποίησε μυστικό έλεγχο στις εμπορικές δραστηριότητες του μεγιστάνα και του απαγόρευσε τις εμπορικές συναλλαγές σε αμερικανικό έδαφος. Οι τεταμένες σχέσεις των δύο ανδρών σχετίζονταν βέβαια και με την Τζάκι (άγνωστο ακόμη ποια ηθοποιός θα την ερμηνεύσει). Ο ίδιος ο Μεϊρέγες πάντως πέρυσι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι για το ρόλο του Μπομπ Κένεντι σκέφτεται τον Μάικλ Φασμπέντερ. Σεναριογράφος θα είναι ο στενός συνεργάτης του Μεϊρέγες, Μπραούλιο Μαντοβάνι, και παραγωγός η Pathe. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως στα σκαριά είναι (μία ακόμη) βιογραφία της Μαρίας Κάλλας. Και βιογραφία της Κάλλας χωρίς τον έρωτά της με τον Ωνάση δεν γίνεται... 

Για κάποιους, πάντως, ο Πατσίνο είναι ιδανική επιλογή, αφού εκτός του ταλέντου του, μοιάζει, λένε, με τον Ωνάση

Δεν υπάρχουν σχόλια: