Social Icons

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Mπάρμπαρα Στρέιζαντ : Γίνεται σήμερα 71 ετών! (φωτό) Αφιέρωμα



Η ερμηνεύτρια που όταν τραγουδούσε μάγευε τους πάντες με την απίστευτη φωνή της γίνεται σήμερα 71 ετών, μιας και γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1942. 


Με το 40ό βραβείο «Τσάπλιν» τιμήθηκε για την προσφορά της στην 7η Τέχνη, από το Κέντρο Τεχνών «Λίνκολν» της Νέας Υόρκης, η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο από το τμήμα Κινηματογράφου του Lincoln Center σε προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στον χώρο του κινηματογράφου.


"Περιμένεις ότι αν σου ανακοινώσουν ότι είσαι Νούμερο 1 για πέντε συνεχόμενες δεκαετίες θα νιώσεις γριά, αλλά εμένα με κάνει να νιώθω νέα" είχε δηλώσει κάποτε η Μ. Στρέιζαντ.

Ανάμεσα στους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την καλλιτέχνιδα στην τελετή απονομής ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Λάιζα Μινέλι, ο τραγουδιστής Tόνι Μπένετ, ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας, ο Μπεν Στίλερ, ο Πιρς Μπρόσναν, ο Κρις Κριστόφερσον καθώς και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μέσω βίντεο-προβολής.

Σήμερα είναι πλέον 71 ετών και η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία τραγουδίστρια που βρίσκεται στην κορυφή των αμερικανικών chart. Συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στις γυναίκες τραγουδίστριες με τις περισσότερες Νο 1 κυκλοφορίες.

Είναι επίσης η πρώτη τραγουδίστρια που βρίσκεται στα top charts επί πέντε δεκαετίες ενώ έχει ηχογραφήσει 35 δίσκους τους περισσότερους από τους οποίους σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρία Κολούμπια. 


Έχει επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ και δύο χρυσά αγαλματίδια στα χέρια της, άλλες δύο Χρυσές Σφαίρες, πολλά Tony, 9 Grammy, American Film Institute βραβείο, το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας που της απένειμε ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί,, 51 χρυσά, 30 πλατινένια και 13 δυο φορές πλατινένια άλμπουμ.

Δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα όμορφη αλλά είχε κάτι που μαγνήτιζε τους γύρω της και όσους τη θαύμαζαν στη σκηνή. Τραγουδίστρια, σκηνοθέτης, συγγραφέας, σεναριογράφος, ηθοποιός, συνθέτρια, στιχουργός… δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει δοκιμάσει η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και, το κυριότερο, τίποτα στο οποίο να έχει αποτύχει ενώ έχει καταφέρει με τα τραγούδια της να φέρει τον κόσμο πιο κοντά, να τους κάνει να ονειρευτούν και να σιγοψιθυρίσουν τους στίχους τους.

Γεννημένη στις 24 Απριλίου του 1942 στο Brooklyn κατάγεται από εβραϊκή οικογένεια, του Emmanuel και της Diana Streisand, η Νεοϋορκέζα ερμηνεύτρια  έχει και έναν μικρότερο αδερφό, καθηγητή.  Όταν η Barbra ήταν 5 μηνών ο πατέρας της πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία  και η οικογένεια κόντεψε να χρεοκοπήσει. 

Πήγε σχολείο στο ‘’Erasmus Hall High School’’ στο Brooklyn και συμμετείχε στην χορωδία ‘’ Freshman Chorus’’. Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε μετά από χρόνια τον Louis Kind και έτσι η Barbra απέκτησε μια αδερφή, την Roslyn Kind, η οποία είναι 9 χρόνια νεότερη από την Barbra.  Σε νεαρή ηλικία η Barbra άρχισε να δουλεύει ως τραγουδίστρια σε nightclubs αλλά το όνειρο της ήταν να γίνει ηθοποιός. 


Έτσι έκανε την εμφάνιση της στην ταινία’’ Driftwood’’ το 1959 με την τότε άγνωστη Joan Rivers…! Μετά από μερικά χρόνια εμφανίστηκε σε ένα club έξω από την Νέα Υόρκη για να τραγουδήσει. Το 1961 έκανε άλλη μια εμφάνιση σε ένα club στον Καναδά ωστόσο η εμφάνιση αυτή διακόπηκε στην μέση καθώς ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού δεν εκτίμησε το στυλ και την ερμηνεία της.  Το 1961 επίσης έκανε και την 1η της εμφάνιση στην τηλεόραση στο ‘’The Tonight Show’’ ,με οικοδεσπότη τον Jack Paar. Εκεί η Barbra τραγούδησε το ΄΄A Sleepin’ Bee’’…!


Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Τζέιμς Μπρολίν κι έχουν ένα γιό, τον Τζέισον.

Πιο πρόσφατος αξιοσημείωτος κινηματογραφικός της ρόλος είναι εκείνος της Ροζ Φόκερ στην κωμωδία Πεθερικά της Συμφοράς (Meet the Fockers, 2004) (σίκουελ της ταινίας του 2000 Γαμπρός της Συμφοράς (Meet the Parents) ) και στο σίκουελ Γονείς της Συμφοράς (Little Fockers, 2010).


Χαρακτηρίσθηκε ως η πιο επιτυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια αφού είναι αυτή από όλες τις γυναίκες με τις περισσότερες Νο1 κυκλοφορίες. Το
«The Way We Were», το «Evergreen», το «No More Tears» που περιείχε το γνωστό “Enough Is Enough” με τη Donna Summer, το «You Don’t Bring Me Flowers», το «Woman In Love», το «Guilty», το «What Kind of Fool «, «Love Is the Answer,» και πόσα άλλα.
«Είστε η Αμερική που αγαπάμε. Γυναίκες σαν εσάς κάνουν πολλά για να έρθουν οι λαοί μας πιο κοντά» φέρεται να της έχει πει ένας από τους Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 πολλές από τις ηχογραφήσεις της έφτασαν στο Νο 1 στα Αμερικανικά charts όπως το "The Way We Were", το "Evergreen", το "No More Tears" που περιείχε το γνωστό “Enough Is Enough”με τη Donna Summer, το "You Don't Bring Me Flowers" ενώ το άλμπουμ της "The Main Event" έφτασε έσω την τρίτη θέση των Αμερικανικών charts.
Με το τέλος της δεκαετίας του ’70 χαρακτηρίστηκε η πιο επιτυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια ενώ οι μονοι που την ξεπερνούσαν σε πωλήσεις δίσκων εκείνη την περίοδο ήταν οι Elvis Presley και Beatles.


Το 1980 κυκλοφόρησε το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ της "Guilty" που περιείχε επιτυχίες όπως "Woman In Love", "Guilty", "What Kind of Fool". Το 1985 επέστρεψε στις μουσικές της ρίζες - μουσική μιούζικαλ και θεάτρου - με το δίσκο "The Broadway Album" το οποίο γνώρισε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Το άλμπουμ αυτό της έφερε και το 8ο Grammy στην κατηγορία καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια.


Το 1991 κυκλοφόρησε ένα σετ 4 δίσκων με τον τίτλο "Just for the Record" που περιείχε πάνω από 70 τραγούδια από ζωντανές εμφανίσεις της, μεγάλες επιτυχίες και υλικό που δεν είχε κυκλοφορήσει έως τότε.

Το Σεπτέμβριο του 1993 ανακοίνωσε ότι θα εμφανιζόταν ζωντανά μετά από 27 ολόκληρα χρόνια απουσίας από ζωντανές εμφανίσεις. Ξεκίνησε για να κάνει μόνο δύο εμφανίσεις με αφορμή τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιά στο ξενοδοχείο MGM Grand Hotel στο Las Vegas και εντέλει κατέληξε σε μία περιοδεία σε διάφορες πόλεις που ολοκληρώθηκε  το καλοκαίρι του 1994.

Τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις της εξαντλήθηκαν μέσα στην πρώτη ώρα μετά την ανακοίνωση παρόλο που ξεκινούσαν από τα 50 δολάρια και έφταναν έως και τα 1500. 


Το 1997 επέστρεψε στα στούντιο και ηχογράφησε μια συλλογή από τραγούδια μεταξύ των οποίων και ένα ντουέτο με τη Celine Dion. Το άλπμουμ πήρε πολύ καλές κριτικές και έφτασε στο νούμερο ένα των pop charts.
Παρά το γεγονός ότι το 2000 είχε ανακοινώσει ότι δε θα έκανε άλλες ζωντανές εμφανίσεις απογοητεύοντας τους θαυμαστές της, το 2006 ξαναγύρισε στη σκηνή με μία περιοδεία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο "Streisand: The Tour". 

Το 2007 έκανε την πρώτη της περιοδεία στην Ευρώπη σε διάφορες πόλεις ανάμεσά τους στη Βιέννη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο – στη μόνη Ευρωπαϊκή πόλη που είχε τραγουδήσει και στο παρελθόν.

Το 2008 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στη δεύτερη θέση στη λίστα των πιο καλοπληρωμένων γυναικών στη μουσική βιομηχανία για τη χρονιά 2006 – 2007 με έσοδα που ξεπερνούσαν τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: