Social Icons

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ρεπορτάζ: Τολμηρές φωτογραφίες από τις ιερόδουλες στην Ελλάδα.










Επιμέλεια: Χριστίνα Δ. Αλαμάνου



Το θέμα της νόμιμης και της παράνομης πορνείας αλλά και της σωματεμπορίας, έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις μετά το 2009.
Προσωπικά, είχα ασχοληθεί με  ρεπορτάζ στα πορνεία της Αθήνας καλύπτοντας με συνεντεύξεις  το ίδιο θέμα πριν από δύο χρόνια και καταλήγοντας στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα με τη κα Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Η Ελληνίδα φωτορεπόρτερ Μ. Παπαδοπούλου, δημιούργησε ένα φωτογραφικό άλμπουμ δουλεύοντας πάνω σε ένα project που το ανέβασε στο Emphas.is με την ονομασία ‘’The Attendants ‘’ .


Ο φακός της,  συλλαμβάνει τολμηρές εικόνες από ιερόδουλες που βρίσκονται σε οίκους ανοχής. Ο σκοπός του ρεπορτάζ-μελέτης είναι να αναδείξει από τη πλευρά της,   τη συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία του σεξ στην Ελλάδα και τη σχέση της με την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη φωτορεπόρτερ, η Ελλάδα έχει γίνει η κύρια πύλη εισόδου των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι επίσης ένα βασικό σημείο εισόδου για την εμπορία ανθρώπων (human trafficking)

Μέσω αυτού του ρεπορτάζ ο στόχος της είναι να παρουσιάσει , με εικόνες και
video,  την διακίνηση της πορνείας. Παράλληλα επιθυμεί  να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το φλέγον ζήτημα τονίζοντας ότι το πρόβλημα των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών ολοένα και εξαπλώνεται.


Ξένα δημοσιεύματα φιλοξένησαν τον ρεπορτάζ της και κάνουν λόγο πως η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελλάδα, αλλά μόνο σε εξουσιοδοτημένα οίκους ανοχής.

Το ρεπορτάζ της κας Μ.Παπαδοπούλου, αναφέρει ότι το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κάνει λόγο για αύξηση του ποσοστού στην ασθένεια του AIDS στην Ελλάδα , κατά 60 % από το 2010.




Πηγές: Animal New York and Emphas.is



Δεν υπάρχουν σχόλια: