Social Icons

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μια Aμερικανίδα , κόρη γιατρού έγινε μια μουσουλμάνα χήρα του βομβιστή της Βοστόνης



«πλύση εγκεφάλου» της έκανε ο τρομοκράτης σύζυγος…




«Μην παίρνετε τίποτα ως δεδομένο» συμβουλεύει η Katherine, πριν παραθέσει έναν στίχο από το Quicksand του David Bowie: «Μην πιστεύετε στον εαυτό σας, μην εξαπατάστε με την πίστη. Η γνώση πηγάζει από την απελευθέρωση του θανάτου.» Αυτή είναι μια φράση γραμμένη από την ίδια σε σχολικό λεύκωμα.



Η Katherine, γνωστή στους φίλους της ως Katie, είναι κόρη του γιατρού Dr. Warren Russell και της νοσηλεύτριας Judith και μεγάλωσε στο Rhode Island. Σχολική της φίλη, η οποία ζήτησε να μην γνωστοποιηθεί το όνομα της, δήλωσε: «Την είδα πριν μερικούς μήνες και ήταν πλήρως μεταμορφωμένη. Ήταν άλλος άνθρωπος.»


Η Katherine Russell, είναι η χήρα του ύποπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Βοστόνη, Tamerlan Tsarnaev, είναι μία Αμερικανίδα που, σύμφωνα με εκείνους που τη γνωρίζουν, υπέστη «πλύση εγκεφάλου» από τον εξτρεμιστή σύζυγό της.

Σύμφωνα με το Daily Mail, η Russell ονειρευόταν να πάει στο πανεπιστήμιο και να προσχωρήσει στο Ειρηνευτικό Σώμα. Ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Sussex, στη Βοστόνη, όταν γνώρισε τον Tsaraev έναν 26χρονο Τσετσένο, που ήταν τότε επίδοξος μποξέρ. Τότε προσηλυτίστηκε και οι νεανικές της προτεραιότητές άλλαξαν, καθώς εγκατέλειψε τις σπουδές της το 2010, χωρίς να αποφοιτήσει. Η σχέση της με τον Tsaraev ήταν έντονη και ούτε η σύλληψη του για βίαιη επίθεση εναντίον της το 2009 την επηρέασε. Μέχρι τα 21 της, τον παντρεύτηκε και έκαναν ένα παιδί, την τρίχρονη σήμερα Zahara.


Όσα γνώριζε η Katherine για τις κινήσεις και τα σχέδια του συζύγου της βρίσκονται υπό εξονυχιστικό έλεγχο, καθώς η σχέση της με τον Tsaraev και οι επαφές της και με τα δύο αδέρφια την καθιστούν μάρτυρα-κλειδί. 

 O Dolgatov ήταν οπαδός της τζιχάντ από το Dagestan και σκοτώθηκε το 2012 μετά από σύγκρουση με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο Tsarnaev βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το FBI εκείνη την περίοδο, καθώς εξεταζόταν πιθανή σχέση του με εξτρεμιστικές ομάδες.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: