Social Icons

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κρατήστε μακριά σας...τους σκόρους απο τη ντουλάπα

 

 Οικολογικές, φθηνές και γρήγορες συνταγές με προιόντα απο τη φύση για να φυλάξετε τα ρούχα σας και να τα προστατέψετε απο τους σκόρους! Εσείς επιλέξτε ποιο σας ταιριάζει και φτιάξτε το!
 
 
Λιβάνι σε σκόνη
Υλικά: 28 γρ. κοκκινόξυλο, 28 γρ. μοσχολίβανο, 28 γρ. ρίζα ίρις, 14 γρ. σπόροι κάρδαμου, 14 γρ. κανέλα, λίγα γαρύφαλλα.
Εκτέλεση: Κοπανάμε όλα τα υλικά στο γουδί. Ετοιμάζουμε σακουλάκια από γάζα ή δένουμε το μείγμα μέσα σε κομμάτια γάζας, στα οποία δίνουμε το σχήμα πουγκιού και τα τοποθετούμε στους χώρους φύλαξης για τα μάλλινα.


Ποτ-πουρί τριαντάφυλλο
Υλικά: 250 γρ. τριαντάφυλλα, 50 γρ. αποξηραμένα φύλλα από αρμπαρόριζα, 50 γρ. Λουλούδια λεβάντας, ένα φλιτζανάκι δεντρολίβανο, ένα κουταλάκι γαρύφαλλα, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι πιπέρι, 3 κουταλάκια ρίζα ίρις, μοσχολίβανο, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο και μία κοκκινόξυλο.
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, τα τοποθετούμε σε σακουλάκια ή σε πουγκιά από τουλπάνι και τα τοποθετούμε ανάμεσα στα ρούχα. Είναι ένα μείγμα που εκτός από το ότι απομακρύνει τον σκόρο, αρωματίζει πολύ ευχάριστα τα υφάσματα και τα συρτάρια. (προσοχή: όλα τα υλικά πρέπει να είναι αποξηραμένα).

Σακουλάκια με σκοροαπωθητικά βότανα
Υλικά: 28 γρ. ξερό δεντρολίβανο,28 γρ. αποξηραμένη μέντα, 28 γρ. ρίζα τζινγκ σενγκ, 224γρ. ολόκληρα μοσχοκάρφια
Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη γαβάθα και γεμίζετε σακουλάκια ή πουγγάκια.
 

Ποτ πουρί λεβάντας
Υλικά: Αποξηραμένα άνθη λεβάντας( η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος και τον αριθμό των αποθηκευτικών σας χώρων. Υπολογίστε όμως περίπου 100 γρ./κ.μ.) και αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Εκτέλεση: Ρίξτε 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε κάθε 50 γρ. άνθη, που θα βάλετε σε σακουλάκια γάζας, ή θα δέσετε σε πουγκιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: